Інвестування у Speedmaster XL 75-5+L стало важливим кроком до зростання та сталого розвитку для Йохена Конрата (власника та керуючого директора Koprint AG, на фото праворуч). Йоска Маліянскі (керівник виробництва, на фото ліворуч) у захваті від результатів Powder Assistant

Друкарня Koprint AG у кантоні Обвальден у центральній частині Швейцарії вже деякий час працює з функцією Powder Assistant із підтримкою штучного інтелекту на своїй п’ятиколірній машині Speedmaster XL 75 із додатковими секціями для нанесення покриттів.

«Оператори вражені новою функцією, – говорить керівник виробництва Йоска Маліянскі. — Завдяки Powder Assistant ми досягаємо незмінної якості друку з меншим використанням протизабруднювального порошку, і, як наслідок, час очищення друкарської машини також значно коротший. Залежно від покриття фарби та поверхні для друку оптимальне попереднє налаштування обирається самостійно, без втручання оператора».

Унікальне інтелектуальне ПЗ автоматично пропонує оптимізоване налаштування витрат порошку на основі значень покриття площі друку з робочого процесу та залежно від основи для друку та того, чи використовується покриття на водній основі на всій площі чи лише частково в установці для нанесення покриття.

Крім того, на вдосконалених друкарських машинах при розрахунку кількості порошку враховуються значення площі покриття друку фарбами та оздоблення. Оскільки Powder Assistant повністю інтегрований у процес Intellistart 3, операція надзвичайно інтуїтивно зрозуміла та проста.

«Раніше ми нерідко не регулювали налаштування порошку відповідно до роботи, що призводило до збільшення витрат порошку. Завдяки Powder Assistant ми змогли зменшити кількість порошку на новому Speedmaster XL 75 і мати менше дефектів, пов’язаних із порошком, у післядрукарській обробці», – із задоволенням говорить керівник виробництва.

Koprint AG — це комерційна друкарня середнього розміру, суто родинне підприємство, що звертає велику увагу на екологію.

Koprint AG виготовляє канцтовари для бізнесу, брошури, каталоги, листівки та плакати, а також продукти зі спеціальними фарбами та спеціальним покриттям за запитом. Підготовка до друку, цифровий друк, обробка, персоналізація та розсилка також є частиною повного спектру послуг Koprint AG.

«Наші давні клієнти цінують різноманітний асортимент продуктів і послуг, які ми пропонуємо, а також наше безперервне зростання. Для нас безпереревне зростання також включає інвестування в продукти та системи з багатообіцяючим майбутнім, — говорить Йохен Конрат, власник і керуючий директор Koprint AG. — Ось чому ми зупинили вибір на новому Speedmaster XL 75-5+L. Машина пропонує максимальну гнучкість і автоматизацію та встановлює нові стандарти друку».