Компанія, що оснащена автоматизованими установками останнього покоління, стане інноваційним, енергоємним виробничим підприємством, яке використовує передові технології нового типу. Виступаючи на відкритті заводу, аким області Нуржан Нуржигітов зупинився на роботі у сфері промисловості регіону й побажав успіхів колективу підприємства.

«Ми, у свою чергу, продовжимо відповідну роботу із залучення інвесторів щодо відкриття таких виробництв. Впевнений, що цей проєкт позитивно вплине на розвиток економіки району та регіону. З боку місцевих виконавчих органів буде надано всебічну підтримку для безперебійного провадження», — сказав глава регіону. Вартість проєкту становила $3,8 млн, планується виробляти близько 12 тис. тонн продукції на рік. Очікується створення близько 50 постійних робочих місць.

За словами Берика Уміткалієва, це підприємство з виробництва паковання з мінеральної сировини є унікальним виробничим підприємством, яке не має аналогів у пострадянських країнах, що використовує як сировину мінеральний карбонат кальцію.

«На відміну від інших виробництв підприємство не залежить від сировини.

Крім того, не потрібно щороку збирати вторинну сировину та макулатуру. Використання карбонату кальцію є екологічно чистим та ефективним бізнес-проектом» – сказав керівник підприємства.

Ще однією перевагою роботи підприємства є повний технологічний цикл, що дозволяє своєчасно контролювати якість виробленої продукції.