Нове екструзійне покриття з використанням ecovio 70 PS14H6 дозволено для контакту з харчовими продуктами. Воно демонструє добрі бар’єрні властивості проти рідин, олій, жирів і мінеральних масел, а також високу термостійкість при кип’ятінні води до 100° C. Крім того, ecovio характеризується винятковою адгезією до багатьох паперових і картонних основ. Це робить новий гатунок придатним для паперових рішень: стаканів та інших контейнерів для молочних продуктів (вкл. заморожені продукти), обгорткового паперу для сендвічів і батончиків, лотків для кондитерських виробів і закусок, а також стаканів для гарячих і холодних напоїв або супів.

Після використання паковання, покрите ecovio 70 PS14H6, можна компостувати в домашньому компості або на промислових компостних заводах відповідно до національних норм. Таким чином, новий біополімер сприяє переробці органічних відходів і замикає цикл поживних речовин з точки зору циркулярної економіки.

Новий гатунок біополімерів, придатний для домашнього компостування, працює краще, ніж інші біополімери, доступні на ринку. Він дає змогу наносити покриття на папір і картон для паковання харчової продукції, щоб досягти додаткових бар’єрних властивостей за допомогою одно- або багатошарової екструзії без використання клеїв. Швидкість нанесення покриття можна порівняти зі швидкістю нанесення поліетилену (PE). Полімер не прилипає до охолоджуючого валика і характеризується чудовими властивостями до нанесення друку. Залежно від застосування та обладнання, вага шару, подібна до ПЕ, може варіюватися.

Новий біополімер доступний із вмістом біологічної сировини від 70 до 80% відповідно до стандарту ASTM D 6866. Він доповнює портфоліо паперових покриттів ecovio, яке включає промислово компостовані сорти з індивідуальними властивостями для різних вимог ринку.