Технологія CutStar поєднує економічність використання рулонного паперу з гнучкістю листового офсетного друку та використовується у високоавтоматизованих моделях Speedmaster XL 75, CX 104 та XL 106.

Сьогодні компанія представляє вже четверте покоління машин CutStar. Нові версії мають перевагу концепції Push-to-Stop від Heidelberg, що означає більш високий рівень автоматизації, простоту в користуванні та більш просте обслуговування.

Виводячи автоматизацію на новий рівень, CutStar Generation 4 може заощадити до 50% часу на приладку при інтеграції в робочий процес Prinect. Попередньо встановлені значення для різних матеріалів значно скорочують час приладки при зміні робіт.

CutStar Generation 4 можна використовувати у фармацевтичному секторі та під час друку етикеток, щоб збільшити швидкість виробництва тонких матеріалів на 30% та значно розширити область застосування особливо тонких матеріалів, напр., плівок від 40 мкм та паперу від 30 г/м². Дві третини поставлених систем використовуються для друку етикеток і вкладишів.

Запустивши систему влітку 2020 року, Heidelberg нещодавно продала вже 50 машину CutStar Generation 4.