«Тут, у північних країнах, ми прагнемо виготовляти високоякісну продукцію, живучи в гармонії з природою, — каже фінський експерт у галузі паковання та друку д-р Кай Ланкінен, який консультував творців коробки для піци. У цьому проєкті ми наголошували не так на властивостях матеріалу, як на циклі експлуатації продукту, якості друку, ефективності та стійкості виробництва».

Для досягнення цієї мети Metsä Board залучила професіоналів із різних областей. На етапі проєктування врахували можливості та вимоги флексографічного друку і в результаті отримали чудовий результат, навіть незважаючи на те, що застосовувався некрейдований лайнер. Дизайн коробки розробила компанія Futupack, а зроблена вона на підприємстві Adara Pakkaus.

Metsä Board надала легкий матовий крафтлайнер, який підходить для будь-якого типу друку. На коробці відтворено високоякісне зображення у CMYK. Раніше це було неможливо і зображення друкувалися з меншою кількістю відтінків. Домогтися високої контрастності та деталізації картинки допомогла висока білизна картону. Отримавши зразок коробки, підрозділ сталого розвитку Metsä Board порівняв її з існуючими рішеннями на ринку та провів докладний аналіз впливу на довкілля. У результаті, порівняно з традиційним пакованням з макулатурного картону, коробка для піци з крафтлайнера MetsäBoard Natural WKL Bright на 38% легша, а вуглецевий слід — на 50% нижчий.