«Цікаво те, що настрої з вирішення цієї проблеми однакові в усіх куточках земної кулі. Незважаючи на те, що багато чого відбувається в циклічному та екологічному дизайні, потрібно зробити ще багато, щоб реально досягти глобальних, регіональних і локальних цілей щодо паковання та відходів», – говорить Неріда Келтон, віце-президент WPO.

Ключові ініціативи та програми, які розробляються в країнах-членах WPO:

  1. Використання мономатеріалів для гнучкого паковання, яке можна переробляти за допомогою розширених засобів переробки, збирання або повторного використання.
  2. Розробка правил розширеної відповідальності виробника (EPR).
  3. Створення правил щодо використання полімерів в рамках дорожніх карт для країни чи регіону.
  4. Створення депозитних схем.
  5. Будівництво потужностей для переробки використанного паковання.
  6. Встановлення правил використання одноразових полімерних виробів (SUP).
  7. Удосконалення технологій відновлення пакувальних матеріалів (MRF).
  8. Будівництво хімічних переробних установок.
  9. Проведення освітних заходів для споживачів у сфері переробки використанного паковання.
  10. Створення програм для маркування пакування, щоб навчити споживачів вірно поводитися з використаним пакованням. 

«WPO пропонує унікальну платформу, яка дає змогу об’єднати розвинені країни та країни, що розвиваються, щоб регулярно та відкрито обговорювати сучасні проблеми на глобальному, регіональному та локальному рівнях, – відзначає професор П’єр П’єнар, Президент WPO. — Робоча група Sustainability & Save Food — це сильна та кваліфікована команда експертів з паковання з усього світу, які працюють над проблемами дизайну сучасної упаковки. Члени групи вчаться один в одного, і ми сподіваємося, що її члени візьмуть деякі ідеї та програми до своїх країн для реалізації. Жодна країна не може зробити це сама. Обмін знаннями не лише про позитивні боки сталого розвитку дозволить усім нам мати чіткіше уявлення про те, що потрібно зробити в наших регіонах, щоб досягти глобальних, регіональних і місцевих цілей щодо паковання та його відходів».

Документ «Перспективи сталого розвитку в усьому світі» доступний для безкоштовного завантаження на веб-сайті https://worldpackaging.org/resources/28/