Набирає обертів друк з розширеним колірним охопленням і в традиційній друкарській індустрії.

Версія OpenColor 2.0 свого часу стала першим «квантовим стрибком» у сфері передбачуваності відтворення кольору, сформувавши у своєму ядрі механізм «віртуальної друкарської машини», що забезпечує точну імітацію як тріадних, так і сумішевих відтінків.

Однак процес побудови колірних профілів часом займав занадто багато часу для тих, хто використовує багатофарбовий друк. І збільшена кількість фарбових каналів сприяє зростанню обсягів створюваних ICC-файлів, що помітно ускладнює роботу з базами даних.

Виводячи на ринок OpenColor 3.0, компанія GMG представляє чергове покоління своєї системи управління кольором. Нове програмне ядро тепер виконує розрахунок розширених колірних профілів у 15(!) разів швидше, ніж пакети OpenColor 2.x, формуючи файли до 10(!) разів менші за розміром.

Друкарі, що працюють з сімома і більше колірними каналами (тріадними та/або сумішевими) тепер отримають такі переваги:

  • суттєве скорочення часу розрахунку профілів (до 15 разів для їх 7-канальних версій);
  • суттєве зниження розмірів файлів профілів та баз даних, що зробить операції їхнього резервного копіювання та коригування набагато ефективнішими;
  • підвищену точність кольоропроб та відтворення кольору на друкарській машині за рахунок більш високої роздільної здатності при створенні профілів;
  • більш ефективну підтримку профілів, що формуються для більш ніж 10 кольорових схем.

На додаток до нового програмного ядра Spectral MX Color Engine пакет розширює зручність роботи з сумішевими кольорами. Власники OpenColor 3.0, які так довго чекали цього, тепер зможуть визначати параметри сумішевих кольорів у координатах Lab (у попередніх версіях можна було вводити лише спектральні дані), отримуючи всі переваги технологій спектрального уявлення, що забезпечують передбачуваність відтворюваних відтінків.

Для цього компанія GMG створила нову віртуальну лабораторію для спектрального перетворення, яка генерує параметри кольороподілу для передачі сумішевих кольорів за допомогою багатофарбового друку та перетворює дані застарілого профілю GMG (MX4) на основі параметрів поточного друкарського процесу клієнтів.

Ця можливість трансляції вихідних колориметричних даних у модельні спектральні простори забезпечує передбачувані підсумки відтворення складних змішаних відтінків. Інше важливе нововведення — експорт інформації про колір у стандарті CxF і підтримка інтеграції колірних стандартів OpenColor зі стандартним інструментарієм управління процесом, сумісним з CxF.

Новий формат колірних профілів Spectral MX OpenColor не буде сумісним із колишнім форматом GMG ColorProof. Для його підтримки користувачі попередніх версій цієї програми мають оновити їх до версії 5.14. За потреби створювати колірні профілі для старих версій GMG ColorProof у OpenColor 3.0 передбачена можливість збереження профілів у старому форматі. Додаткові функції та покращення (представлення сумішевих кольорів у координатах Lab та експорт CxF) підтримуються у всіх, сумісних із OpenColor, продуктах GMG, вкл. ColorProof, ColorServer та ColorPlugin.