Машина Andritz PrimeLine MG, яку заплановано ввести в експлуатацію в 2025 р., замінить три з чотирьох папероробних машин підприємства у Мімізані. За словами представника Gascogne Papier, основною метою було створити універсальнц виробничу лінію, яка здатна виробляти понад 80 різних гатунків ребристого та неребристого паперу.

Нова машина матиме проектну швидкість 1300 м/хв. і вироблятиме папір щільністю 25-120 г/м² на основі 100% невибіленої крафт-целюлози з м’якої деревини.

В Andritz зазначили, що потужність системи в 125 000 тонн на рік встановить новий стандарт для галузі некрейдованого паперу з однобічним покриттям. Домінік Кутьє, генеральний директор Gascogne Papier, підкреслив, що інвестиція стала важливою віхою для компанії, додавши: «Вибір правильного партнера є вирішальним критерієм успіху. Досвід і рекомендації в секторі MG, а також орієнтований на клієнта підхід Andritz переконали нас. Ми дуже сподіваємось на чудове партнерство».

Віце-президент з паперу та картону Andritz Джеральд Штайнер додав: «Участь і відданість компанії Gascogne Papier, а також її високі вимоги до якості, продуктивності, енергоефективності та екологічності роблять цю інвестицію унікальним і складним проєктом».

Ключовим аспектом нової машини стане сушильна секція PrimeDry Steel Yankee – найбільша у світі з діаметром 7,9 м, яка, за словами Андріца, забезпечить енергоефективне сушіння, чудові властивості поверхні, такі як глянець і стабільність розмірів.

Gascogne Papier є виробникомнатурального крафт-паперу з однобічним покриттям, який обслуговує низку ринків і працює з друкарнями та виробниками пакувальних виробів.