HDCC розшифровується як hubergroup Digital Color Communication: цю систему управління кольором hubergroup створила спільно з розробником ПЗ ColorConsulting. У HDCC зберігаються всі кольори та рецепти фарб, розроблені компанією в секторі листового офсетного друку. Наразі це вже понад 140 000 кольорів!

Але HDCC — це більше, ніж просто база даних рецептів. Особливість рішення hubergroup — повна інтеграція до власної системи управління кольором HDCC. Це означає, що цифрові друковані карти проходять самі процеси контролю якості як і аналогові, і навіть звіряються з аналоговим стандартом.

Як працює HDCC? Клієнти надсилають свій цільовий колір (цифровий або аналоговий зразок, такий як тканина чи навіть губна помада). Перш ніж працювати над рецептом, HDCC звіряється з базою. Для цього до бази вводиться цільовий колір, враховуються поверхня для друку, процес друку, обробка, а також будь-які вимоги замовника. На підставі цього HDCC шукає у базі даних відповідні рецепти.

Якщо рецепт знайдено, можна створюється картка для друку. Якщо рецепту немає, новий рецепт можна створити безпосередньо через підключення до ПЗ Inkformulation.

Ще одна перевага полягає у контролі якості. При виробництві поліграфічної продукції на кількох майданчиках клієнтам буває важко забезпечити однакову якість. Тому hubergroup робить кольоропробу на високостійкому стандартному папері під час виготовлення фарби на замовлення на додаток до клієнтського зразка. Ця проба вимірюється та вноситься в HDCC в електронному вигляді як стандарт. Кожен виробничий майданчик також може роздрукувати рецепт на стандартному папері на місці та зіставити його з електронним стандартом у системі.

Одним із найбільших клієнтів hubergroup, який вже перейшов на цифрові карти, є друкарня H.O.Persiehl, що спеціалізується на друкуванні високоякісного паковання. Марко Ердманн, менеджер відділу листового друку друкарні: «Цифрові карти переконали нас не лише дуже високою точністю кольору, а й практично необмеженим терміном служби без фізичних змін. Крім того, швидка доступність, навіть у великих кількостях, та

Наразі виробник фарб випускає цифрові карти на чотирьох підприємствах у Німеччині, Великій Британії, США та Канаді.

Хайнц Аумюллер, який відповідає за додрукарську підготовку та стандартизацію процесів у hubergroup: «Наша глобальна мережа виробничих майданчиків та їхній централізований доступ до нашого HDCC відкривають абсолютно нові можливості. Ми виграємо від незалежності розташування цифрових карт».