У центрі уваги на конференції була презентація нової струменевої УФ-друкарської машини Panther з шириною друку 220 мм і швидкістю до 50 м/хв за роздільної здатності 600 dpi для друку етикеток.

Сильні сторони цього чотириколірного рішення, за словами компанії, — це конкурентоспроможна ціна (€250 тис.) та швидка окупність (за розрахунками компанії машина стає рентабельною, друкуючи лише дві години на день).

Компанія називає Panther «найбільш екологічним струменевим УФ-рішенням на ринку», підкреслюючи переваги енергозбереження та зниження витрат, які забезпечують UV LED чорнила Panther від Xeikon.

Для сектора гнучкого паковання компанія пропонує машини з сухим тонером Xeikon Titon, придатним для харчового паковання та отримання термо- та зносостійких, хімічно стійких відбитків без потреби наносити додатковий лак або ламінування.

Італійська компанія ACM наразі тестує це рішення.

Також Xeikon оголосила про оновлення Idera, однопрохідної системи струменевого друку чорнилами на водній основі для гофрокартону, перша інсталяція якої проведена в друкарні ProCorr Display & Packaging корпорації Tristate Container.

«Ми зробили значну роботу, щоб забезпечити здатність машини справлятися з дефектами картону і друкувати однотонні фонові заливки завдяки оновленням програмного забезпечення, які сприяють зменшенню розкиду оптичної щільності», — заявив представник Xeikon, вказавши, що вдосконалення друку також торкнулося якості грунтовки і лакування.

Замовник задоволений ходом робіт, очікується, що машину буде введено у промислову експлуатацію в середині цього року.

На Fespa Xeikon продемонструє комплексну автоматизовану систему для друку шпалер, а також понад 30 різноманітних застосувань технологій для різних ринкових ніш.