Нову ЦДМ створено на платформі HP Indigo 100K: машина була випущена в 2020 р. і вже має понад 100 інсталяцій. Нова 200K може друкувати з макс. швидкістю 56 м/хв. у триколірному режимі підвищеної продуктивності при ширині полотнища 760 мм. Отже, йдеться про підвищення швидкості на 30% порівняно з попереднім поколінням ЦДМ компанії та загальне збільшення продуктивності на 45%.

Оскільки HP Indigo очікує, що річний дохід від друку цифрового гнучкого паковання у 2023 р. досягне $1 млрд, Елі Махал, який відповідає за напрямок етикеток та пакувальних продуктів в HP Indigo, пояснює: «Ми почали свою подорож приблизно десять років тому з ЦДМ HP Indigo 20000 Series 4. Сьогодні ми маємо понад 330 інстальованих машин, встановлених по всьому світу, в компаніях різних сегментів.

П’ята частина з них виробляє етикетки та термозбіжні рукави, а інші 80% обслуговують ринок гнучкого паковання. З цієї кількості дві третини компаній — це підприємці та виробники етикеток, які виходять на ринок, а решта флексографічні друкарні, які прагнуть доповнити своє виробництво цифровими можливостями. Це був важкий шлях, але ми знали, що маємо зробити наступний крок, щоб обслуговувати ще більшу частину ринку».

Зокрема, йдеться про зростання кількості малих і середніх накладів від брендів, як великих, так і малих. Незважаючи на те, що на пандемія коронавірусу завшкодила багатьом компаніям малого та середнього бізнесу, великі бренди бачать, як малі конкуренти диверсифікують свої лінійки продуктів і, як наслідок, мають більше товарних позицій, і реагують на ці зміни.

Й хоча довжина накладів загалом зменшилася впродовж останніх кількох років, поширення кількості товарних позицій та поява нових учасників ринку вплинули на збільшення  загальної кількості робочих місць.

За словами Елі Махала, все це передумови появи HP Indigo 200K. «Гнучке паковання – це традиційно галузь масового виробництва, зосереджена на харчовому ринку, який є ключовою вертикаллю. В різних сегментах харчового ринку з’являється чимало малих гравців, які водночас працюють у кількох напрямках й замовляють етикетки короткими накладами. Межі звичного ринку розмиваються, хоча гнучке паковання залишатиметься ринком, який найкраще обслуговуватиме більші обсяги. Тож для кращого обслуговування потрібне було більш продуктивне рішення.

«Основна відмінність між нашими машинами серії 4 і серії 5 полягає в продуктивності, яка з точки зору чистої швидкості на 30% більша завдяки вдосконаленим друкувальним голівкам для технології LEP і оновленим компонентам машини, здатним працювати з вищою пропускною здатністю. Ми також працювали над тим, щоб додати більше автоматизації, щоб скоротити час переходу на нові замовлення, запровадили інструменти обслуговування на основі штучного інтелекту та покращили здатність ЦДМ працювати з тонкими плівками та екологічними носіями».

Бета-тестери по всьому світу працювали з HP Indigo 200K впродовж останніх кількох місяців, і незабаром їх стане ще більше.

Британська компанія Sirane є одним із таких підприємств, і Пітер Ралтен, комерційний директор компанії та директор з розвитку бізнесу, сказав: «Ми вже деякий час робимо ставку на цифровий друк, розуміючи, що за ним майбутнє. ЦДМ HP Indigo 200K із неймовірним підвищенням продуктивності відкриває для нас нові можливості для бізнесу. HP Indigo має неперевершені якість та універсальність, і ми не можемо дочекатися коли ця ЦДМ запрацює на повну потужність у нашій друкарні».

Елі Махал продовжує: «Бета-тести довели, що HP Indigo 200K може сприяти підвищенню продуктивності на цілих 45%. Точка беззбитковості також переміщується з приблизно 2000 м² до 3000 м² (> на 50%). Це означає, що наші існуючі клієнти, що займаються виготовленням гнучкого паковання, і компанії-виробники етикеток, які використовують цифрові технології для обслуговування ринку гнучкого паковання, можуть утричі збільшити свою частку на ринку кастомізованої продукції.

Для тих традиційних підприємств гнучкого паковання, які досі не перейшли на цифрові технології, ця технологія стає дедалі більш життєздатним варіантом, оскільки вони прагнуть реагувати на ринкові зміни. Прихильники обох сценаріїв виграють».

Ноам Зільберштейн, віце-президент і генеральний менеджер HP Indigo та Scitex, додає: «Ринок гнучкого паковання зростає, й клієнти HP Indigo зростають набагато швидше, ніж ринок. Я не маю сумнівів, що ЦДМ HP Indigo 200K відкриє двері для більшої кількості флексографічних друкарень, які хочуть панувати в індустрії 4.0».