Розуміючи цю тенденцію, підрозділ Koenig & Bauer Celmacch представив технологію двобічного однопрохідного друку на гофрокартоні. Новий друкований конструктив дає змогу не лише суттєво підвищити ефективність виробничого процесу, виключивши потребу подвійних прогонів листа, а й значно знизити собівартість виготовлення паковання.

Головний виконавчий директор компанії Лука Челотті: «Продуктивний швидкісний друк з низькою собівартістю, що одночасно виконується, в тому числі, і по внутрішній поверхні паковання, дає можливість не лише створювати «вау-ефекти», а й друкувати, у разі потреби, користувальницькі інструкції усередині коробки».

Технологія реалізована в машині Chroma 2S (2 Sides, 2 сторони друку) та реалізується через встановлення модуля верхнього друку після автоподатчика, з’єднаного вакуумним транспортним ременем з наступним модулем нижнього друку.

Не менш важливо, що оператор машини може, не зупиняючи її роботи, вивести з робочого положення друкарський модуль (як верхній, так і нижній) для зміни друкарської форми, ракелю або анілоксу під час переходу на інше замовлення.

Для зручності вирішення цього завдання Chroma 2S оснащена двома автоматичними пересувними платформами, що дає змогу оператору отримати доступ до модуля верхнього друку, здійснити обслуговування транспортних валів. Перехід від стану обслуговування до робочого положення повністю автоматизований.

Модульна побудова агрегату дає змогу додатково встановлювати вузли верхнього та нижнього друку навіть після його остаточної інсталяції. Число кольорів також легко конфігурується, завдяки чому машина здатна задовольнити практично всі потреби її власника.

Не менш важливо, що подібним друкарським механізмом можуть бути оснащені машини серій Chroma High Tech і Chroma Smart.

Ханна Потрава, директор напряму гофрообладнання компанії Koenig & Bauer: «Після завершення серії успішних тестів перша Chroma Smart 2S вже встановлена на виробничому майданчику одного з наших замовників».

Максимальна продуктивність Chroma 2S складає 10 000 арк./год. Машина оснащена всіма засобами автоматизації, добре відпрацьованими в агрегатах серій Chroma High Tech і Chroma Smart.