Маючи гібридне цифрове устаткування Xeikon CX300 і Xeikon PX30000, Litograf може створювати високоякісні етикетки, що має неабияке значення для покращення продукту та загального впливу маркетингових кампаній клієнта.

Litograf має чіткий фокус: використовувати найкращі технології для виробництва чудових, інноваційних етикеток, які відповідають суворим вимогам клієнтів у таких галузях, як алкоголь, косметика, вишукана їжа та харчові домішки.

Компанія Litograf була заснована в 1991 р. і починала як продавець етикеток. Коли ж більш потужна друкарня придбала друкарського партнера Litograf, у компанії зрозуміли, що настав час розпочати власне виробництво етикеток. Відтоді компанія не озиралася назад й зосередилася на місії використовувати найкращі технології для виробництва етикеток найвищої якості для своїх клієнтів.

У 2013 р. компанія Litograf зробила перший стрибок до сфери цифрового друку, інвестувавши в тонерну машину, а незабаром після цього інвестувала у флексографічну машину. Бізнес Litograf розвивався, й у компанії зрозуміли, що виробництво етикеток з доданою вартістю, яке вони передбачили, потребує вдосконалення власних цифрових технологій.

Щоб підтримати цю місію, потрібен був відповідальний партнер. І у 2019 р. компанія інвестувала в Xeikon CX300. Завдяки низькій собівартості виробництва та розширеній кольоровій гамі та металікам Litograf нарешті отримав ресурси для виробництва високоякісних інноваційних етикеток за нижчою ціною.

«Xeikon CX300 забезпечує нам щільний непрозорий білий і збільшену продуктивність, найкраще співвідношення «ціна-якість» на ринку», — говорить Едуард Відра, бізнес-менеджер Litograf.

Нещодавно компанія також придбала струменевий принтер Xeikon PX30000 для друку високоякісних інноваційних етикеток за доступною ціною. «Ми придбали Xeikon PX30000, оскільки це швидкість, якість і доступність, потрібні для нашої роботи. Його розширена кольорова палітра з білим, низька вартість друку та висока швидкість до 70 м/хв. допомагає нам задовольняти вимоги клієнтів», — каже Відра.

Цифрове опорядження також виявилося додатковою можливістю для Litograf. «Цифрове опорядження відбитків — це те, що відрізняє нас від конкурентів. Це стало нашою фірмовою особливістю, яка закриває майже кожну рекламну пропозицію», — з гордістю додає Відра.

Litograf обслуговує клієнтів зі Словаччини, Чехії, Австрії, Угорщини, Данії та інших країн. До них належать малі та середні виробники вина та алкоголю, преміальні бренди продуктів харчування та косметики. Крім того, Litograf наразі є найбільшим словацьким постачальником високоякісних етикеток для зростаючого ринку домішок. Коли якість продукту висока, ставки для Litograf зростають. Отже компанії треба постійно вдосконалювати пропозицію та наполягати на забезпеченні досконалості етикеток, що забезпечує маркетингову віддачу від етикеток.

Високоякісні етикетки з доданою вартістю, виготовлені Litograf, підвищують цінність продукту, створюючи глибокий емоційний зв’язок із споживачем, який починається на полиці та легко транслюється на канали соціальних мереж. Litograf пишається тим, що дедалі більше і більше впливових людей публікують свої фотографії з продуктом і етикетками в соціальних мережах. Це онлайн-з’єднання підкреслює цінність високоякісних друкованих етикеток.

Для Litograf задоволення попиту та високих стандартів етикеток означає використання всіх робочих інструментов. У друкарні кажуть, що це вже не питання тонера, флексографії чи струменевого друку. Сьогодні задоволення попиту та високих стандартів виробництва етикеток вимагає поєднання всіх ресурсів.

«Між технологіями є гарна узгодженість, — каже Відра. – Використання машин Xeikon означає, що ми можемо відмовитися від середньотривалих робіт із звичайних машин і використовувати нашу тонерну машину для робіт, які потребують гарячого тиснення, високої роздільної здатності або використання структурованих носіїв. Ми використовуємо струменеву ЦДМ для робіт, які потрібно виконати швидше та продати дорожче, а також для будь-яких завдань, які потребують нанесення фольги (в компанії ще працює рулонна MGI JetVarnish&Foil). Наразі близько 85% нашого загального виробництва працює за допомогою цифрових технологій».

Litograf задовольняє потреби найвимогливіших клієнтів, які потребують етикеток, що представляють якість і досвід їхніх брендів – як на полиці, так і в маркетингу. Щоб досягти цієї мети, друкарня використовує найкращу комбінацію доступних ресурсів, включаючи рішення для цифрового друку Xeikon, щоб забезпечити клієнтам рівень вишуканості та амбіцій, які вони бажають.

«З Xeikon CX300 і Xeikon PX30000 ми маємо гібридне середовище друку, щоб створювати висококласні етикетки», — резюмує Едуард Відра.