Компанія Hunkeler представила нове рішення Starbook Plowfolder, новий листорізальний блок у продукті DocuTrim та новий модуль сортування книг. Одним із перших власників лінії Starbook стане цифрова друкарня Rotomail Italia, що друкує понад 4 млн книг на рік.

 

 

Регульована кількість сторінок та різний розмір корінця від книги до книги за швидкості полотнища до 250 м/хв., а також напівавтоматичне перемикання різних шаблонів фальцювання приблизно за 3 хв. забезпечують більшу гнучкість при виробництві накладів.

 

 

Також Hunkeler показала у роботі новий модуль сортування книг. BSM сортує до 2000 книжкових блоків на годину у різні транспортні контейнери відповідно до критеріїв замовника.

Також був представлений модуль DP8 — перше рішення, що поєднує перфорацію у вертикальному та поперечному напрямках з пробивкою отворів в одному пристрої. «Динамічний» означає можливість зміни схеми штампування, перфорації або отворів від листа до листа, що особливо цікаво для персоналізованих розсилок.

Купони, платіжні квитанції та інші елементи можуть бути інтегровані навіть у документи, форми яких різняться кожному листі.

На виставці відбулося кілька гучних запусків, удосконалень продукції та перших демонстрацій від таких компаній, як Canon, Ricoh, HP та Kodak.

Bowe Group демонструвала систему вставки Fusion Speed 30K з продуктивністю до 30 000 конвертів на годину. Вона демонструвалася у поєднанні із новою системою BOXIT для автоматичного заповнення поштових лотків.

На загальну думку учасників виставки та галузевих аналітиків, найбільший стрибок з 2019 р. відбувся у розвитку технології в системах сушіння друкарських машин, які допомагають забезпечувати якісний друк на високих швидкостях, а також у розширенні можливостей струменевих ЦДМ у роботі з ширшим спектром підкладок, включаючи офсетні, крейдовані папери.

Також суттєво вдосконалено автоматизацію, включаючи управління процесами, інтегровану високошвидкісну фінішну обробку, роботизовані рішення та системи обробки. Hunkeler Innovationdays тепер проводитиметься раз на два роки, і наступний захід пройде в Messe Lucerne з 24 по 27 лютого 2025 року.