«Раніше ми задруковували некрейдовані лайнери з використанням векторної графіки, але торік встановили нову високоточну машину HBL, в якій можна оптимізувати растр для кожного завдання залежно від виду друку, — каже менеджер з друку Adara Pakkaus Oy Ларі Сеппяля. Тепер отримуємо рівний фотодрук навіть на некрейдованих лайнерах при високих профілях гофрокартону — наприклад, на тришаровому гофрокартоні профілю C, з якого робимо нові ящики для ягід.

 

Друкарська машина HBL Göpfert Ovation

 

Проблема з гофрокартоном з високим профілем полягає в так званому феномені пральної дошки, коли широкі відстані між точками склеювання лайнера і флютингу викликають перепади в тоні друку.

«Завдяки високоякісному крафтлайнеру Metsä Board та друкарським пластинам Marvaco FullHD, оптимізованим для нашої машини, ця вада практично зведена до нуля», — продовжує Сеппяля.

Гофрокартон із зовнішнім лайнером Metsä Board має дуже рівну плоску поверхню, на яку можна нанести більше ліній друку, а отже, зображення виходить чіткішим. Так фінському виробнику паковання вдалося поєднати підвищену міцність, потрібну ящикам для ягід, із привабливим зовнішнім виглядом.