Крім того, нове бар’єрне покриття — надійна альтернатива для заміни обмежених покриттів на одноразових паперових тарілках відповідно до Директиви про одноразові пластики (ЄС 2019/904) та інші відповідні закони. Підвищуючи придатність одноразових паперових тарілок до вторинної переробки, нове рішення Siegwerk допомагає зберегти ресурси в циклі, повністю відповідаючи циркулярній економіці.

«У паперовому пакованні з бар’єрними вимогами часто використовуються матеріали з покриттям або ламінуванням, що не лише ускладнює переробку паковання, але й призводить до подальших проблем з довкіллям, наприклад, через мікропластик або стійкі хімічні речовини, — пояснює Анна Майєр, керівник Global WB Coatings Technology Platform в Siegwerk. — Використання стійких бар’єрних покриттів може допомогти замінити ці паперові ламінати, які важко переробляти, і, таким чином, допоможе зберегти цінні ресурси в циркулярній економіці».

Використовуючи правильне бар’єрне покриття, можна забезпечити функціональність паперового паковання, підтримувати найвищий можливий рівень безпеки під час контакту з харчовими продуктами, а також циклічну економіку, мінімізуючи використання ресурсів і максимізуючи потенціал для їхнього відновлення після використання. Крім того, висока частка натуральних матеріалів у бар’єрних покриттях допомагає створювати біорозкладане паковання та уникати проблем із мікропластиком і біонакопиченням.

«З UniNATURE Water-Oil Barrier Coating ми тепер пропонуємо 100% натуральний продукт, сертифікований для короткочасного прямого контакту з харчовими продуктами, що відповідає вимогам Директиви ЄС щодо одноразових пластикових матеріалів», — додає Олівер Веддінгтон, менеджер з розвитку бізнесу Barrier Coatings у Siegwerk.

У січні 2023 р. UniNATURE Water-Oil Barrier OPV сертифіковано для успішного використання для бар’єрного захисту паперових тарілок від жиру та рідини, призначених для прямого контакту з харчовими продуктами. Покриття всебічно випробувано незалежною міжнародною компанією, яка виконувала лабораторні аналізи високого рівня, розглядаючи його поведінку з точки зору органолептичних випробувань, а також інгібіторів, загальної міграції, мінеральних масел і силоксанів.

Умови випробувань на міграцію включали як короткочасне, так і тривале зберігання. Природне бар’єрне покриття Siegwerk відповідає технічним вимогам, потрібним для застосування паперових тарілок. Продукт продемонстрував хорошу стійкість до олії та жиру згідно з TAPPI T559, а також певну стійкість до рідин згідно з методом COBB.

Крім того, нове рішення функціонує як окреме бар’єрне покриття, яке можна наносити в один або кілька шарів: воно не потребує праймеру, підходить для роботи з фарбами на водній основі Siegwerk і сумісне з усіма стандартними водними фарбами, процесами друку та друкарськими машинами.