У принтері HP PageWide C550 використовуються технологія термоструменевого друку HP TIJ і «справжні чорнила на водній основі», що забезпечує якість «офсетного друку» за високих швидкостей виробництва (90 п.м./хв.). HP PageWide C550 обробляє гофрокартон з крейдованим і некрейдованим верхнім шаром завт. від 0,8 до 8 мм. Листи картону можуть бути завд. до 2,5 метрів.

Машина оснащена 91 друкувальною голівкою, які розділені на сім груп. Перший набір із 13 головок використовується для нанесення праймера. Інші — для друку CMYK, щоб забезпечити за один прохід якість, еквівалентну друку в шість проходів, повідомляє HP.

Девід Томер, генеральний менеджер HP з друкарських рішень для гофрованого картону, зазначає: «HP продовжує інвестувати у ринок паковання, щоб створити нові можливості для виробників паковання та брендів та отримати вигоду з аналого-цифрового перетворення. Ми раді представити прес C550 для підприємств із виробництва гофрованого картону. Він створений на основі перевіреного часом друкарського верстата C500 та дає змогу переробникам економічно виробляти коробки на високих швидкостях». Перший в світі HP PageWide C550 наприкінці цього року буде інстальовано у компанії-виробникові гофрованого паковання Saica Group (Іспанія).