Нове ПЗ у поєднанні з автоматичним спектрофотометром робить управління кольором набагато швидшим, простішим, точнішим та надійнішим. Автоматичний скандувальний спектрофотометр MYIRO-9 може вимірювати до 1500 кольорових патчів за 4 хвилини. «Калібрування кольору – це важливий, заключний етап налаштування друкарського процесу, – каже Маркус Хітцлер, технічний менеджер компанії Konica Minolta Sensing Europe B.V. — Цей етап зрештою визначає, чи можуть бути максимально використані якості друкарської машини, паперу та фарби. Він також значно впливає на комерційні аспекти (витрату фарби). Лише за ідеального калібрування машина друкує саме те, що задумав дизайнер».

Дотепер калібрування кольору на принтерах 520HD виконувалося вручну. Це був складний процес із безліччю етапів та можливістю помилки, з яким могли впоратися лише досвідчені фахівці з кольору. Іноді потрібно було декілька годин, перш ніж принтер був повністю готовий до роботи.

У системі MYIRO від Konica Minolta усі етапи процесу калібрування інтегровані в один програмний пакет. Інструмент інтуїтивно спрямовує користувача через налаштування робочого процесу для регулювання щільності, лінеаризації та ICC-профілювання. Завдяки новому спектрофотометру з автоскануванням процес вимірювання став набагато простішим і виконується приблизно в чотири рази швидше, ніж при використанні вимірювального столу, що застосовувався раніше.

Кожен етап калібрування займає лише кілька хвилин на додаток до часу друку, а весь процес калібрування тепер завершується за 30-45 хвилин. Це означає, що в порівнянні зі старим рішенням для калібрування економиться від 90 хвилин до двох годин на налаштування машини.

«Найбільшою відмінністю від нашої попередньої системи буде стандартний вбудований контроль якості, що відповідає загальноприйнятим галузевим стандартам (Fogra PSD, G7 та ISO), оскільки це те, чим наші клієнти користуватимуться щодня, — каже Тайші Мотошиге зі Screen Europe. — Завдяки спектрофотометру клієнти зможуть виявити колірні відхилення до того, як їх побачить людське око. ПЗ MYIRO саме визначає, де спектрофотометр має проводити вимірювання. Такий рівень управління якістю та автоматичного розпізнавання робить MYIRO однією з найточніших вимірювальних технологій на ринку».