Звіт, підготовлений RISI для членів PPC, описує, як загальні економічні тенденції вплинуть на ринок картонного паковання в короткостроковій і довгостроковій перспективі. У звіті йдеться про те, що загальні економічні основи економіки США залишаться потужними в найближчі роки, наприклад, споживчі витрати зростуть на 1,8% у період з 2021 по 2026 рік.

Окрім загальних економічних показників, важливу роль у прогнозі на наступні п’ять років відіграють інші чинники, у т.ч. зміна споживчих звичок щодо витрат, відмова від пластикового пакованя та зусилля зі скорочення пластикових відходів. Зростання відвантажень буде максимальним наприкінці п’ятирічного прогнозу, оскільки пік поточного бізнес-циклу очікується 2026 року. Прогнозується, що загальна вартість постачання картонного паковання в США зросте з оціночних $9,5 млрд у 2021 році до $13,3 млрд у 2026 році. 

У галузі складних картонних коробок не обійшлося без проблем. У 2023 р. очікується короткочасний спад виробництва на дві чверті: рецесія стає все більш серйозною проблемою, оскільки інфляція з’їдає споживчі бюджети. Економічне зростання забезпечить зростання для виробників складних картонних коробок наступного року, але закордонне виробництво, як і раніше, кидатиме виклик внутрішньому ринку США. Конкуренція з боку альтернативних методів паковання та матеріалів також буде проблемою для вітчизняних виробників складних картонних коробок, особливо через зростання цін на основу для картону.

З іншого боку, рішення деяких найбільших компаній швидкого харчування та муніципалітетів по всій країні, схоже, вселяють надію на те, що пакувальні матеріали з картону зможуть отримати вигоду з екологічно чистого профілю. Тенденції заміни пластику та екологічно чистого паковання мають спричинити зростання ринку картонного паковання порівняно з прогнозом.

Крім прогнозів для всього ринку картонних коробок у звіті також аналізуються 17 сегментів кінцевого використання, вкл. кондитерські вироби, молочні продукти, сухі продукти, косметику, фармацевтику та товари для відпочинку. Цього року дев’ять категорій були класифіковані як зростаючі, сім — як зрілі і одна — як депресивна.