Середньоформатні машини Rapida 106 X (макс. формат листа — 750×1060 мм) та широкоформатні моделі серії Rapida 145 (1060×1450 мм) інтегровані з повністю автоматичними системами логістики форм. Залежно від конкретної системи та місця встановлення вони подають до 1280 друкарських пластин до пристроїв зміни форм на друкарських секціях восьмифарбової машини за зміну.

У комерційному друці з його численними короткими та середніми накладами повністю автоматична логістика форм допомагає операторам використовувати весь потенціал високоавтоматизованих друкарських машин. Час підготовки до друку помітно скорочується, і персонал друкарні може зосередитися на вирішальних аспектах виробничого процесу та якості друку.

Завдяки модульній конструкції систем логістики Koenig & Bauer може запропонувати практично всі можливі рішення для повністю автоматичного транспортування та зміни пластин. Відповідно до вимог друкарні та бажаного рівня автоматизації можна обрати такі модулі:

  • поділ окремих пластин та передача їх до транспортної системи;
  • ідентифікація пластин;
  • транспортування до друкарського пристрою;
  • зміна пластин;
  • транспортування до станції утилізації;
  • утилізація використаних пластин.

Крім того, існують різні компоненти, призначені для особливих умов, наприклад, для інтеграції кількох друкарських машин у єдину систему логістики. Окремі модулі встановлюються або над друкарською машиною, або за межами зони друку, щоб не заважати операторам преса.

Це означає, що Rapida залишається повністю доступною під час зміни форм. Перед передачею на ланцюгові транспортери пластини ідентифікуються скануванням матричного коду, що додається до зображення пластини в момент експонування.

Перелік завдань, що передається на консоль за допомогою LogoTronic, може бути в будь-який час змінено для налаштування черги друку. Автоматизація завантаження форм та їхнього подальшого видалення на станцію утилізації дає змогу оптимально використовувати можливості друкарської машини, особливо за дуже коротких накладів. Таким чином, можна набагато вигідніше побудувати малотиражне виробництво, характерне для сегменту Web-to-Print.