«Ми пишаємося тим, що пропонуємо клієнтам циклічні рішення для зменшення кількості пластикових відходів, які інакше могли б потрапити в наші річки та океани, — говорить Абдулла Аль Отайбі, генеральний менеджер бізнес-підрозділу проєктування термопластів і ринкових рішень для нафтохімії SABIC. — Ця гнучке харчове паковання, що містить OBP, пов’язане з нашою програмою циклічних рішень TRUCIRCLE™, спрямованих на захист довкілля».

OBP — це покинуті пластикові відходи, знайдені в районах до 50 км углиб країни від водних шляхів, які з часом можуть бути змиті в океан дощами, річками або припливами.

«Завдяки співпраці з SABIC ми можемо вивести на азіатський ринок перше в світі сучасне перероблене гнучке поліпропіленове паковання для харчових продуктів, використовуючи кругову OBP, — заявляє Пол Кок Леонг, керівник підрозділу BOPP Film Division Scientex Group. — Ця успішна ініціатива демонструє доцільність вирішення проблеми пластикових відходів за допомогою цілеспрямованої співпраці в ланцюжку створення вартості та встановлює віху у формуванні циркулярної економіки пластику в Малайзії та всій Південно-Східній Азії».

OBP, який використовується в проєкті, відновлюється та перетворюється на піролізну нафту за допомогою передового процесу переробки. SABIC використовує цю олію як альтернативну сировину для виробництва сертифікованого круглого PP полімеру для подальшої переробки в плівку BOPP.

Потім Scientex виготовляє та друкує пакети з локшиною з цієї плівки. Весь ланцюжок від управління зібраним OBP до кінцевого паковання акредитовано відповідно до встановлених режимів сертифікації.

З урахуванням масового балансу вмісту OBP 30 %, сертифікований круговий PP від SABIC працює так само, як і сучасний первинний PP на основі викопних джерел, і його можна використовувати як пряму альтернативу в цьому гнучкому пакованні харчових продуктів без потреби змінити існуючі активи та процеси.

Сертифіковані круглі полімери SABIC є частиною портфоліо компанії Trucircle і послуг для круглих рішень. Пропозиція також включає дизайн для переробки, механічну переробку продуктів, сертифіковані відновлювані полімери з біологічної сировини та ініціативи з переробки пластику.