Mark Andy, яка є провідним виробником таких друкарських машин, що поєднують в одному апараті різні технології друку та обробки, спостерігає зростання кількості проданих гібридних рішень рік у рік. Понад те, деякі клієнти компанії придбали вже кілька гібридних рішень Mark Andy, що підтверджує зрілість, гнучкість і комплексність цієї технології.

Одним із найбільш насичених «гібридами» Mark Andy ринків є Польща. Перші в Європі гібридні друкарські машини Digital Series та Digital One були встановлені у польських друкарнях у 2017 році. Сьогодні компанія поставила польським конвертерам понад 30 гібридних рішень на основі тонерного та струменевого друку, що робить Mark Andy номером один серед постачальників гібридних рішень у цій країні.

Для багатьох друкарень дилема полягає не в тому, чи інвестувати в гібридну друкарську машину, а скоріше в тому, коли інвестувати, щоб це було найвигідніше і вплинуло на подальше зростання.

Згідно з нещодавнім дослідженням ринку, проведеним на замовлення банку Pekao SA, обсяг виробництва світової пакувальної промисловості — близько $1 млрд. Майже 60% світового попиту зумовлюють харчова промисловість та виробництво напоїв.

У структурі виробництва домінують два види паковання: паперове та пластикове (близько 70% продажу галузі). У цьому контексті Польща є досить значним ринком, посідаючи 3 місце в ЄС за обсягом експорту паковання.

Позитивний баланс постачання паковання збільшився вчетверо з 2010 року. Скорочення накладів етикеток, попит на нові дизайни паковання та етикеток, потреба в оновленні та різноманітності, версійність, скорочення термінів постачання та підвищення якості, зростання кількості невеликих компаній та виробників, які замовляють менші наклади, — всі ці аспекти змусили чимало друкарень змінити свій погляд на гібридну технологію. Вона стає дедалі популярнішою як адекватна відповідь на всі ці виклики. Це справедливо як для нових гравців на ринку етикеток, для яких гібридна технологія стала відправною точкою, так і для усталених компаній із давніми традиціями, що базуються на традиційному друку.

Обидва ці типи клієнтів обрали гібридну технологію, оцінивши її переваги та вигоди. Друкарні та конвертери, що вирішили впровадити гібридну технологію, відзначають такі її переваги:

  • рентабельне виробництво невеликих накладів;
  • можливість реалізації друку змінних даних;
  • висока якість та стабільність кольору навіть у разі складних робіт;
  • друк та конвертування за один прохід, що робить виробництво більш економічним та зручним.

Крім того, за словами користувачів, гібридні друкарські машини можуть працювати з широким спектром підкладок, що є великою перевагою у створенні цікавого дизайну етикетки. Серед багатьох нетипових підкладок клієнти називають структурні папери для винних етикеток або папери з високою всотувальною здатністю.