«Вже стає очевидним, що 2022 р. з його різким зростанням цін на сировину та енергію вплине на виробництво гофрованого картону, — пояснює голова VDW д-р Штеффен П. Вюрт.

У період із січня по серпень продажі членів асоціації склали 32,759 млн м² (на 5,1% менше, ніж за аналогічний період попереднього року). Добра ситуація із замовленнями на початку року сприяла тому, що середній виторг виробників гофрокартону з січня по серпень 2022 зріс на €0,17 за м² (до €0,8 за м²).

Проте, Вюрт каже, що «ця позитивна тенденція жодним чином не компенсує карколомний зліт цін на сировину та електроенергію, який члени асоціації відчували впродовж багатьох місяців». Середній рівень цін на гофрований папір-основу, згідно з VDW, зріс ще на 11,2% у 2 кв. 2022 року, а потім трохи знизився на 2,9% у жовтні.

Крім того, негативний вплив на виробництво гофрокартону мало різке підвищення цін на енергоносії. За даними Федерального статистичного управління Німеччини, ціна природного газу при постачанні в промисловий сектор у серпні 2022 року була на 264,9% вищою за вартість у серпні 2021 року. Вартість електроенергії для промислових споживачів зросла на 625%.