Оцінки RecyClass відповідають суворим науковим протоколам і надають комплексну оцінку придатності пластикового паковання до вторинної переробки. Оцінки враховують усі критерії, потрібні для замкненого ланцюжка створення вартості, найбільш поширені технології сортування та інфраструктури переробки, які використовуються в Європі.

Клієнти Dow можуть отримати вигоду від зовнішньої перевірки, оскільки вони застосовують ці клеї у конструкціях ламінованого паковання з одного матеріалу. Партнери в ланцюжку створення вартості, які вже використовують ці клейові системи, тепер матимуть додаткову сприятливу точку даних при розробці паковання для переробки. Використання цих клеїв не потребує жодних змін у існуючих виробничих процесах, додаткового навчання персоналу та переоснащення обладнання.

«Інновації є ключовими для подальшого кругообігу пластику, але водночас важливо переконатися, що ці нові технології паковання відповідають існуючим системам переробки. Саме це підтверджує схвалення RecyClass Recyclable Approval, надане технологіям Dow, — прокоментував Фабріціо ді Грегоріо, технічний директор Plastics Recyclers Europe. — Ми раді працювати з такими компаніями, як Dow, і прагнемо підтримувати компанії у впровадженні принципів переробки в основу їхніх стратегічних рішень».

«Стійкість є центром нашої інноваційної стратегії та основним напрямком нашої галузі, — сказав Іззат Мідані, менеджер з маркетингу клеїв у Dow Packaging & Specialty Plastics EMEA. — Я дуже пишаюся тим, що дві різні технології в нашому асортименті клеїв для ламінування схвалені RecyClass для механічної переробки. Це дає змогу нашим клієнтам і власникам брендів охоплювати ширший спектр застосувань і вимог до продуктивності, одночасно сприяючи переробці паковання».

Перше європейське схвалення клеїв Dow — відлуння минулорічного визнання критичних рекомендацій у США для трьох категорій продуктів, які відповідають протоколам повторної переробки Асоціації переробників пластику (APR), до яких належать клеї Robond™, оптичні покриття Opulux™ і Surlyn™. Іономери від Dow були визнані за вирішення проблем дизайну паковання.

Схвалення RecyClass Recyclable Approval – ще один важливий крок Dow у досягненні глобальних цілей сталого розвитку. Ці цілі узгоджуються з європейськими цільовими показниками повторної переробки, такими як Європейський альянс із циркулярного пластику, Стратегія Європейської комісії щодо пластику та План дій із циркулярної економіки.

Наприклад, Dow взяла на себе зобов’язання, щоб до 2035 р. 100% продуктів Dow, які продаються в пакувальних системах у всьому світі, бути придатними для повторного використання або переробки. Переробка сучасних багатоматеріальних конструкцій на моно-ПЕ дасть змогу підвищити придатність до вторинної переробки та збільшити рівень переробки. Такі технології, як процеси машинного спрямування та біаксіальної орієнтації, включення бар’єрів і термоформування з високим вмістом ПЕ, відіграють вирішальну роль у прискоренні цієї траєкторії.

Схвалені адгезиви будуть додані до технологічної платформи REVOLOOP™ від Dow, яка створена для забезпечення високоякісної механічної переробки за допомогою різноманітних пропозицій продуктів у перероблених смолах після споживання (PCR), а тепер також включає клеї, розроблені для забезпечують виняткову ефективність для клієнтів.