Згідно звіту GlobalData «Встановлена потужність промисловості поліетилентерефталату (ПЕТ) і капітальні витрати (CapEx) Прогноз за регіонами та країнами, включаючи детальну інформацію про всі діючі заводи, заплановані та оголошені проєкти, 2021-2026» до 2026 року очікується, що загальна потужність нових проєктів будівництва та розширення ПЕТ в Азії досягне 4,68 млн тонн на рік (мт/рік). Збільшення потужностей ПЕТ підтримується зростанням попиту на полімери для паковання у фармацевтичній, харчовій промисловостях та виробництві напоїв.

Вінутна Бідар, аналітик з питань нафти і газу GlobalData, коментує: «Очікується, що в Азії буде додано потужність 4,63 млн т на рік за рахунок п’яти нових запланованих і оголошених проєктів, а решту потужностей в 0,05 млн т на рік буде отримано від одного запланованого проєкту розширення».

Китай та Індія зроблять основний внесок у збільшення потужностей ПЕТ в Азії. Значна частина збільшення потужностей у Китаї буде пов’язана з анонсованим проєктом Zhejiang Petrochemical Daishan Polyethylene Terephthalate Plant 2 з потужністю 2 млн тонн на рік, який буде введено в експлуатацію до 2026 року.

Завод Henan Longyu Coal Chemical Luoyang Polyethylene Terephthalate (PET), який розпочне роботу в 2022 р., додасть 0,4 млн тонн на рік до нових потужностей Китаю з виробництва ПЕТ. 

Вінутна зазначає: «Індія побачить значне збільшення потужностей від Reliance Industries Dahej Polyethylene Terephthalate Plant 2, який є анонсованим проєктом потужністю 1 млн тонн на рік. Запланований проєкт, Indo Rama Synthetics Nagpur Polyethylene Terephthalate Plant, збільшить потужність на 0,23 млн тонн на рік. Очікується, що проєкти будуть запущені до 2026 і 2022 років відповідно».