Bobst має багаторічний досвід у сферах вакуумних покриттів та роботи з гнучкими матеріалами. Це дало змогу створити високотехнологічне обладнання для вакуумної металізації та нанесення покриттів, яке можна використовувати для виготовлення широкого асортименту продукції.

Компанії Bobst та її партнерам вдалося створити лінійку екологічних рішень oneBarrier: це промислові двошарові та тришарові матеріали мономатеріали, що підходять для вторинної переробки, з надвисокими та високими бар’єрними властивостями.

Екологічні рішення oneBarrier включають PrimeCycle (моно матеріали без покриття: прозорий на основі AlOx і непрозорий на основі AluBond) і FibreCycle (високобар’єрний мономатеріал на основі паперу, покритий функціональними шарами).

Технологіями виробництва паковання займаються два навчально-експертні центри: у Манчестері (Великобританія) та у Сан-Джорджо-Монферрато (Італія). Bobst Manchester пропонує процеси вакуумного нанесення покриттів для створення бар’єру, а пілотна лінія нанесення покриттів Leonardo в Італії включає низку систем нанесення покриттів і систем сушіння і може виконувати завдання промислового масштабу.