aQ Power – спектр технологій, покликаних підвищити ресурс і надійність друкувальних голівок Aquinox в процесі роботи з робочими рідинами на водній основі. У складі цього спектру оновлена ​​внутрішня архітектура, нові, сумісні з водними чорнилами матеріали, здатні працювати в розширеному діапазоні значень pH, оптимізована система викиду крапель.

Все це разом з технологією рециркуляції чорнила Xaar TF гарантує системам Aquinox більш високий ресурс роботи в порівнянні з вже відомими системами струменевого друку водоосновними чорнилами. За заявою виробника, друкувальні голівки Xaar Aquinox сумісні з великою кількістю водоосновних складів, здатні працювати на швидкостях понад 100 м/хв. за фізичної роздільної здатності друку 720 dpi та з макс. частотою викиду крапель 48 кГц.

Завдяки спеціальній технології Xaar High Laydown діапазон розміру крапель розширено, внаслідок чого нові друкувальні голівки ідеально підходять для друку по текстилю, а також на субстратах з високою всотувальною здатністю, або на щільних полімерних покриттях.

Окремо розроблена система Ultra High Viscosity дає можливість використовувати чорнила з в’язкістю до 100 сантипуаз. Завдяки ж розширенню колірного охоплення і здатності роботи з високопігментованими робочими рідинами кольори, що створюються, виходять дуже насиченими, а біле і чорне покриття — ідеально щільними.

Все перераховане, наголошують розробники, також знижує споживання електроенергії. Крім того, помітно скорочується час технічного обслуговування, зменшуються втрати чорнила.

Виконавчий директор Xaar Джон Міллс: «Посилена системою подачі чорнила Hydra, що працює за принципом «встановив і друкуй» кожна друкувальна голівка Xaar Aquinox може бути успішно інтегрована до складу сучасних друкарських машин. Сфера застосування голівок дуже широка, від текстилю до паковання та кераміки, і ми бачимо, що нова технологія створює основу для вирішення принципово інших завдань на базі систем на водній основі, багато з яких не могли бути реалізовані за допомогою струменевого друку».