Нова друкарська машина Heidelberg XL 106 7LYYLX (7c+2v) та два висікальні преси MK Mastermatrix будуть доповнені автономною лінією для нанесення покриттів.

«Завдяки цим інвестиціям, група Cardbox Packaging зможе посилити фокус на спеціальних пакувальних рішеннях. У той же час завдяки впровадженню унікальної автономної лінії нанесення покриттів підприємство стане новим центром експертизи стійких бар’єрних рішень, — пояснює Роланд Шеберль, керуючий директор Cardbox Packaging Holding. – Бар’єрні покриття стали однією з ключових спеціалізацій групи, яка здобула успіх у європейській пакувальній промисловості».

Новий Speedmaster XL 106 вперше представлений на Дні паковання на підприємстві Heidelberg у Віслох-Вальдорфі. За словами виробника, опціональне збільшення швидкості друку Speedmaster XL 106 до 21000 арк./год. робить цю модель найшвидшою офсетною машиною у світі. Швидкість 21000 арк./год. дає змогу виробляти понад 100 млн відб./рік при виробництві картонного паковання. Економічна вигода полягає у збільшенні продуктивності на 8-10% та (за умови використання всього потенціалу продуктивності) окупності впродовж приблизно двох років.

Для досягнення цієї мети Heidelberger Druckmaschinen AG оптимізувала близько 200 компонентів системи. «Конкурентний тиск на міжнародному ринку паковання дуже великий. Тому ми раді, що змогли ввести в експлуатацію Speedmaster XL 106, що є на даний момент найшвидшою листовою офсетною машиною у світі, і очікуємо значного стрибка продуктивності», – каже Роланд Шеберль.

Heidelberg планує розпочати серійне виробництво нового Speedmaster XL 106 восени 2023 р., а пробні установки будуть здійснюватися впродовж кількох місяців до цієї дати.

Група компаній Cardbox Packaging, яка має підприємства в Австрії, Сербії, Чехії та США, планує в 2022 р. вийти на обіг €50 млн.