MixMe — це полівітамінна та мультимінеральна дієтична домішка від DSM Nutritional Products, розроблена для боротьби з недоїданням у країнах, що розвиваються. Тепер вона також доступна у пакованні, придатному для компостування.

Нове паковання, вперше представлене на K 2022 у Дюссельдорфі, виготовлене з паперового ламінату та біополімерної плівки Mater-Bi від Novamont, його можна компостувати та переробляти з органічними побутовими відходами. 

Стале застосування — результат співпраці між Novamont і Ticinoplast, SAES Coated Films і Gualapack, повністю італійського ланцюжку постачань. Завдяки своїм ноу-хау чотири партнери впродовж багатьох років проводять інтенсивні спільні дослідження та розробки в галузі біорозкладаних, функціональних матеріалів та їхньої подальшої обробки для пакувального сектору з огляду на переробку ресурсів і декарбонізацію процесів виробництва. 

На відміну від звичайного паковання з ПЕТ, алюмінію та ПЕ, нове виготовлене з паперу та плівки з Mater-Bi – біополімеру Novamont із сировини рослинного походження – і тому його можна компостувати відповідно до стандарту EN 13432 (паковання містить більше 65% відновлюваної сировини).

Технологія покриття на водній основі Coathink компанії SAES Coated Films забезпечує високий бар’єр для вологи та кисню, що є умовою для оптимального збереження порошкоподібного продукту та вмісту мікроелементів у ньому впродовж усього терміну придатності. Завдяки добрій герметичності паковання можна обробляти на звичайних автоматичних пакувальних лініях. Інноваційне паковання не лише гарантує таку ж міцність і ефективність, як і звичайні ламінати, але й вирішує проблему переробки невеликих паковань, виготовлених із нероздільних ламінованих матеріалів.