Сьоме видання керівництва Flexographic Image Reproduction Specifications & Tolerances (FIRST) містить низку суттєвих оновлень. Новий розділ з вимірювань та перевірки дє змогу швидко знаходити потрібні посилання.

Завдяки роботі Майкла МакГінніса з RR Donnelley та Еріка Фергюсона з Digimarc повністю переписаний розділ з дизайну, що відображає нові процеси та процедури, що використовуються в дизайні флексопаковання. Оновлено розділ «Комунікація та впровадження», що включає новий переглянутий стандарт CGATS TR 012 (2020).

Серйозні зміни внесено до розділу «Додрукарська підготовка». Доопрацьовано дані з техніки кольоропроби та спектрофотометричних вимірювань, а також додано абсолютно новий розділ з кольоропроби для друку у розширеному колірному просторі.

Також включені The Optimal Method (нова техніка калібрування друку з використанням тонових кривих для відповідності профілю ICC) та результати проєкту комітету FTA Flexo Quality Consortium «Непрозорість субстратів та біла фарба».

FIRST надає специфікації для кожного етапу процесу флексографічного друку, вкл. клієнтів, дизайнерів, постачальників додрукарської підготовки, сировини та обладнання, а також друкарів.

Керівництво покликане забезпечити всіх учасників процесу флексографічного відтворення стандартним набором посібників, підручників та даних, які будуть використовуватися як виробничі інструменти. Давній учасник проєкту FIRST і президент FTA Робб Фріммінг так прокоментував новий випуск керівництва: «На додаток до оновлень у сфері впровадження, додрукарської підготовки та друку, додаток до галузевих стандартів включає оновлені та нові посилання на стандарти, безпосередньо пов’язані з флексографією. Поряд з багатьма іншими оновленнями та змінами, FIRST 7.0 включає огляд новітньої та змінної ситуації техніки калібрування кольору під назвою «Оптимальний метод», яку FTA з гордістю представить широкій аудиторії на Осінній конференції 2022 року. FTA перебуватиме на передньому краї технологій та знань і продовжить пропонувати флексографам по всьому світу найкращий посібник зі специфікацій для флексографії».

На конференції FTA 2022 представлено посібник з флексографічного друку FIRST 7.0 Додаток B містить витримки та важливі відомості про більш ніж 120 різних стандартів та специфікацій, на які посилається FIRST. У додатку А розповідається, як зв’язатися з організаціями, які стоять за кожним із цих документів, які постійно змінюються та переглядаються. Від моменту випуску FIRST 6.0 було оновлено та перероблено більше половини з них.