Раніше інновації, що застосовуються виробниками анілоксових валів, в основному, стосувалися змін у конфігурації та геометрії гравіювання. Але справжньою інновацією є використання іншого базового матеріалу, який може гарантувати дуже високу лініатуру гравіювання та високу твердість, що усуває потребу в частому очищенні анілоксів, заявляє Simec.

Компанія розпочала розробляти нові матеріали багато років тому і сьогодні має спеціальну структуру для виробництва анілоксових валів нового покоління, які пропонуються на ринку під маркою Caboll. Їхнє покриття помітно знижує частоту очищення валів, маючи велику твердість та стійкість до випадкових ушкоджень.

Технології, що використовуються для різних типів валів Caboll, включають нанесення різних типів металевих покриттів із родини карбідів з різним складом залежно від кінцевого застосування та різні технології осадження.

Вали Caboll вже пройшли всебічні випробування в етикетковій промисловості завдяки співпраці з виробником друкарських машин OMET, який одразу ж визначив переваги технології Caboll:

  • підвищена щільність на друкарській поверхні та чіткість точок приблизно на 15% вища, ніж у керамічних анілоксів;
  • значне скорочення кількості анілоксів для задоволення різних вимог друку;
  • оптимізація інвестицій;
  • один і той самий набір анілоксів може використовуватися з УФ-фарбами, фарбами на водній основі та сольвентними фарбами, для друку на різних підкладках, таких як крейдований папір або самоклейних плівках.

Технологія Caboll забезпечує кращу фарбовіддачу, ніж керамічний валик. Це дає змогу використовувати більш високу роздільну здатність, спрощує налаштування системи та значно знижує витрати на друк. При використанні білої фарби можливості анілоксів Caboll забезпечують значно більшу непрозорість та охоплення в порівнянні з використанням керамічного анілоксу.

Simec Group виготовляє вали на власному підприємстві площею 6500 м². Машинний парк складається з 6 установок для лазерного гравіювання та повністю роботизованої лінії для нанесення покриттів. Ці установки забезпечують гарантовану виробничу потужність навіть за великих замовлень та обсягів.