PKG-1300 — це струменевий принтер для швидкого та економічного друку коротких накладів паковання з гофрокартону, у листах або заздалегідь вирізаних на замовлення. Пристрій розширив можливості свого попередника — PKG 675. Серед його удосконалень — можливість друку на білому лайнері завдяки опціонально встановлюваній ІЧ-сушарці. Це розширює спектр застосування машини, забезпечуючи додаткову цінність для багатьох галузей, наприклад, для електронної комерції. Ця функціональність реалізована завдяки набагато довговічнішим, менш дорогим і надійнішим струменевим друкувальним голівкам HP PageWide, що працюють з пігментними чорнилами. У попередній моделі використовувалися лінійки головок Memjet.

Ще одне вдосконалення другого покоління гофропринтерів PKG – модель 1300 оснащена новою системою приводки із цифровим управлінням. Це означає, що користувач може подавати попередньо вирізані та сфальцьовані листи, покладаючись на оптичні датчики, що визначають їхнє положення під друкувальними голівками, і передають координати в керуюче ПЗ.

Макс. ширина матеріалу — 1300 мм, ширина друку — 1070 мм. Висота картону, що подається, збільшена з 16 мм до 50 мм, що відкриває можливість друку на тришарових матеріалах. При подачі листа його поверхня очищається за допомогою комбінації вібрації, яка вивільняє небажаний пил та пневмосистеми, що видаляє її. У такий спосіб усувається ризик засмічення та пошкодження друкувальних голівок.

Новий гофропринтер є більш промисловою машиною, ніж перша версія, і призначений для переробників гофрокартона, яким треба оперативно виробляти короткі наклади. Рекомендоване навантаження PKG 1300 — до 2000 арк. за зміну.