На додаток до нової тестової таблиці Fogra розроблено робочий колірний простір на основі RGB та метод тестування цифрового друку на текстилі FOGRA58 Textile RGB. Дослідницька група Fogra на чолі з доктором Андреасом Краушааром завершила дослідницький проєкт «Покращення стандартизації кольору у цифровому текстильному друці» у серпні 2022 року. В результаті двох років роботи розроблені та перевірені на практиці нові інструменти для оптимізації колірної комунікації у галузі цифрового текстильного друку. Сюди входить робочий колірний простір на основі RGB «FOGRA58 Textile RGB». Це дає змогу реалізувати кольори замовника, використовуючи опис кольору в принті D65/10° на тканині для одягу — вперше у системі управління кольором ICC, орієнтованої на D50.

Крім того, розроблено Fogra Media Wedge Textile RGB V1: за його допомогою можна реалізувати вже встановлену та визнану в усьому світі систему забезпечення якості CMYK відповідно до стандарту PSD (ISO/TS 15311) для всіх вивідних пристроїв, керованих за допомогою RGB.

Також розроблено тестовий метод. Його можна використовувати для профілювання цифрового друку на текстилі візуально імовірним способом за допомогою доступних пристроїв для вимірювання кольору. В результаті було створено файл налаштувань управління кольором у форматі CSF, який може використовуватися, зокрема, в Adobe Photoshop.

Поточний статус (від 26.08.2022) – бета-версія. На заключному етапі для перевірки та тестування використовувався принтер компанії Mimaki.

Наразі у центрі дискусій питання — чи можна характеризувати цифровий текстильний друк із використанням флуоресцентних кольорів. Додаткову інформацію та всю потрібну документацію можна знайти на веб-сайті Fogra.