Підприємство встановить друкарську машину у новому цеху, що примикає до основного заводу, відкриття якого заплановане на початок 2023 року.

«Ми впровадили цифровий друк, придбавши наш перший принтер VUTEk у 2004 р., – каже директор Carlisle Container Дайана Вольф. — Тоді ми могли друкувати вісім-десять аркушів 1,2×2,4 м за годину. Nozomi став наступним логічним кроком для нас, і він змінить нашу гру».

Досі цифровий друк у компанії був зосереджений на невеликих замовленнях та зразках на друкарському обладнанні EFI VUTEk, а основний дохід Carlisle Container приносило виготовлення звичайних гофрокоробок. Однак Дайана відзначає зростаючий попит клієнтів на повнокольорове паковання та дисплеї для полиць. Нині терміни виконання робіт у компанії — від чотирьох до шести тижнів. «З Nozomi, – каже Вольф, – цей час скоротиться в середньому до 7-10 днів. Це величезне покращення».

Також після інсталяції принтера Nozomi чимало видів флексографічного паковання в Carlisle Container стануть економічнішими за рахунок цифрового друку. «Флексографічні коробки, які друкуються у три або чотири кольори або вкриті лаком, перейдуть на цифровий друк. Скорочення часу на переналагодження, відсутність потреби іноді робити два проходи та покращення якості друку — ось лише деякі характеристики, які роблять цей актив таким важливим, — каже Вольф. — Ми очікуємо, що обсяги друку на Nozomi швидко зростатимуть за рахунок поточного обсягу робіт, а також з появою нових, які ми не могли прийняти раніше».

ЦДМ шириною 1,4 метра працює зі швидкістю до 100 п.м./хв. практично на всіх типах гофрокоробів та дисплеїв. За словами Вульф, високопродуктивні цифрові можливості дають переконливі аргументи. «Коли я приходжу в компанію і говорю їм, що можу скоротити час виготовлення продукції з шести тижнів до шести днів, і у вас можуть бути економічно ефективні наклади в 1000 штук, клієнти одразу ж розуміють, що це дає їм набагато більше можливостей».