Деякі продукти, у т.ч. програми Document Cloud, продовжать відображати шрифти Type 1 і працювати з ними, як і раніше. Існуючі PDF із впровадженими шрифтами можна буде надрукувати, але не відредагувати. Програми для до друкарської перевірки зможуть перевіряти наявність шрифтів Type 1 і за допомогою відповідного розширення підставляти правильну заміну, якщо така є.

Шрифти Type 1 (також відомі як PostScript, PS1, T1, Adobe Type 1, Multiple Master або MM) представлені Adobe у 1984 р. для використання з мовою опису сторінок PostScript і стали широко використовуватися з поширенням ПЗ для настільних видавничих систем та принтерів, які могли використовувати PostScript.

У 1996 р. Adobe та розробники шрифтів стали концентруватися на використанні більш універсальних шрифтів у форматі OpenType. Більшість браузерів та мобільних ОС не підтримують шрифти Type 1. Як і у випадку з Adobe, більшість операційних систем незабаром підтримуватимуть лише шрифти формату OpenType, припинивши підтримку формату Type 1.

Про зміну було оголошено в січні минулого року, але мало хто звернув на це увагу, адже у світі можуть бути мільярди документів, які використовують шрифти у цьому форматі. Експерти вважають, що понад 25% шрифтів, що використовуються, мають формат Type 1.