Він призначений для широкоформатних принтерів серії SureColor. Простий у користуванні, компактний, автономний пристрій з живленням від батарей забезпечує повноцінний вимір кольорів з відображенням значень на вбудованому РК-екрані або в мобільному додатку на підключеному бездротовим зв’язком смартфоні. Розробники вважають, що SD-10 – ідеальний вибір для друкарських салонів, дизайнерів та менеджерів друкарень.

Спектрофотометр дає змогу точно вимірювати та відтворювати кольори, а також підтверджувати точність кольору на макетах та готовій продукції.

«Багато наявних техпроцесів для управління кольором потребують великих трудовитрат, а колірні комунікації можуть викликати суперечки та бувають суб’єктивними, – пояснює керівник напряму професійної обробки зображень Epson America Ерік Хольм. – Epson SD-10, який отримав добрі відгуки за свою простоту і точність відображення інформації про колір від користувачів принтерів дасть змогу всій команді – від менеджерів до дизайнерів та операторів принтерів – обговорювати кольоровідтворення однією мовою».

Серед особливостей SD-10:

  • підтримка промислових стандартів вимірювань у режимах M0, M1e, M2;
  • використання передової технології Epson MEMS, що забезпечує розробку та виготовлення пристроїв з меншою, ніж мікронна, точністю.

Завдяки великій апертурі в 7,6 мм досягається точність вимірювань на текстурованих тканинах, а світлодіодне підсвічування на 360° зменшує вплив на точність тіней та артефактів. На вбудованому РК-екрані можна негайно побачити значення кольору у форматі L*a*b*. Крім того, завжди можна порівняти результати двох останніх вимірювань і побачити величину різниці кольору ΔE.

Мобільний додаток Epson Spectrometer дозволяє підключатися до мобільних пристроїв за допомогою бездротового інтерфейсу Bluetooth. У програмі можна створювати власні бібліотеки кольорів, знаходити найближчі кольори Pantone і порівнювати вимірювані кольори. Додаток також дає змогу оцінити, наскільки точно колір може бути відтворений з урахуванням ICC профілю вашого принтера.

Спектрофотометр може взаємодіяти з ПЗ Epson Edge Print – він дає змогу вимірювати та коригувати колір у рамках техпроцесу друку без використання сторонніх продуктів.