Чому важливо зменшити втрати продуктів харчування та відходів?
Третина всіх продуктів харчування, вироблених у світі, витрачається даремно, а це означає, що всі ресурси, які були використані для виробництва цих продуктів, у т.ч. вода, земля, енергія, праця та кошти витрачаються марно.

Продукти харчування (відходи), що були викинуті, є причиною 8% глобальних викидів парникових газів. Якби харчові відходи були країною, то це була б третя за величиною країна, яка викидає парникові гази, після США та Китаю.

Президент WPO П’єр Піенар: «Паковання може відігравати невід’ємну роль у мінімізації харчових відходів на початку ланцюжка створення вартості, щоб можна було запобігти утворенню відходів у домогосподарствах. Уникнення харчових відходів є критичною проблемою, і це повинні краще розуміти виробники харчових продуктів, власники брендів, роздрібні торговці та споживачі».

Віце-президент WPO зі сталого розвитку та збереження продуктів харчування Неріда Келтон додає: «Без адекватних інтуїтивно зрозумілих функцій дизайну паковання, що відповідають цільовому призначенню, продукти харчування потенційно можуть бути викинуті даремно на всьому шляху постачання до споживача. Змінюючи дизайн паковання та дотримуючись інструкцій Save Food Packaging Guidelines, харчові відходи та втрати можна мінімізувати та/або запобігти їм».

WPO вже багато років працює над проблемою харчових відходів та роллю, яку відіграє паковання, і розробила спеціальну категорію за інноваційний та зрозумілий дизайн паковання save food (збереження продуктів харчування) у щорічній премії WorldStar Packaging Awards на світовому конкурсі паковання (www.worldstar.org).

У 2021 р. полімерна пляшка від групи компаній PackGroup для соусів «Вогняр» стала переможцем цієї номінації.