Нові етикетки Oli-Tec мають вбудований візуальний індикатор, чутливий до часу та температури: він поступово змінює колір з янтарного на червоний — повільніше за низьких температур і швидше за вищих температур. Такий спосіб відображення інформації зрозумілий і продавцям, і покупцям.

Технологія Oli-Tec може бути адаптована до будь-якого продукту за допомогою налаштовуваних термінів придатності та індивідуальної графіки. Етикетки виготовляються зі стандартного матеріалу, придатного для вторинної переробки, і можуть бути активовані та автоматично наклеєні за допомогою стандартних пристроїв для приклеювання етикеток.

Дослідження, проведене у Данії, показало, що використання смарт-етикеток скорочує кількість харчових відходів у магазині на 20%. Oli-Tec вважає, що аналогічного скорочення харчових відходів можна було б досягти і в домашніх умовах, якби на більшості продуктів замість дати продажу та терміну придатності застосувати «розумні» етикетки з візуальним контролем.

Oli-Tec вже завершила початкове тестування цієї технології й тепер шукає партнерів для перевірки її ефективності у роздрібній торгівлі, на виробництві, у фармацевтиці, у ланцюжку постачань та логістиці.

У логер-етикеток (а саме така назва є загальноприйнятою) — велике майбутнє.