Два наріжні камені, за допомогою яких ACIMIT прагне підтримати італійський сектор текстильного машинобудування, — це цифровізація та сталий розвиток, йдеться у прес-релізі асоціації.

Шлях до цифрової трансформації вже змусив багатьох виробників повністю переглянути свої виробничі процеси, зробивши їх ефективнішими та менш витратними. У секторі текстильного обладнання цифровий світ рухається вперед із вражаючою швидкістю, і дедалі частіше звучать слова:

  • Інтернет речей, підключений до екосистеми компанії;
  • алгоритми машинного навчання, що застосовуються у виробництві;
  • предикативне обслуговування та інтегроване хмарне управління різними виробничими підрозділами.

Тому асоціація ACIMIT зосередилася на проєкті Digital Ready, в рамках якого італійські текстильні машини, що використовують загальний набір даних, проходять сертифікацію для полегшення інтеграції з операційними системами компаній-клієнтів (ERP, MES, CRM тощо).

Крім того, поєднання ефективності виробництва та дбайливого ставлення до довкілля стало завданням, яке ACIMIT просуває серед членів через проєкт «Стійкі технології». В основі проєкту лежить Green Label, форма сертифікації спеціально для італійського текстильного обладнання, яка наголошує на його енергетичних та екологічних характеристиках. Це всеіталійський знак схвалення, розроблений у співпраці з міжнародним органом із сертифікації RINA.

У 2021 р. завдяки впровадженню вдосконалень обладнання було скорочено загалом 204 598 тонн викидів CO2. Це відповідає викидам вуглекислого газу, виробленим 36864 автомобілями, що проїжджають в середньому 35000 км на рік.

Що ж до економії енергії, то використання текстильного обладнання із зеленим маркуванням забезпечило чудові показники, дозволивши скоротити споживання до 84% від колишнього.

ACIMIT вважає, що майбутнє італійського текстильного машинобудування — це передові технологічні розробки, здатні запропонувати стійкі рішення з низьким впливом на довкілля за одночасного зниження виробничих витрат.

Асоціація також нагадує, що всі сучасні рішення будуть представлені на міжнародній виставці текстильного обладнання ITMA 2023, яка відбудеться у Мілані з 8 по 14 червня 2023 року.