Захід відбувся в інноваційному демоцентрі Durst у Південному Тиролі. На його майданчиках вільно розмістилися не лише вся лінійка рулонних струменевих УФ-машин Durst, а й стенди партнерів. Центром експозиції Durst стала флагманська струменева друкарська УФ-машина Tau 510 RSCi Flexo у топовій конфігурації — ширина друку 510 мм (доступні варіанти шириною 420 і 330 мм), фарбовість CMYK+W+OVG, макс. швидкість друку — 100 м/хв.

Вона вперше демонструвалася з двома інтегрованими флексосекціями, встановленими до та після друкарського модуля — їх можна використовувати, наприклад, для нанесення білила до друку та лаку після нього. Конфігурації флекси та цифри можуть бути різними залежно від потреб конкретного замовника. Поява такої можливості у Durst пояснюють тим, що клієнти по всьому світу починають переводити на цифрові друкарські машини дедалі більший обсяг робіт, і флексосекції допомагають економити значні кошти на заміні фірмових УФ-чорнил (наприклад, білил) дешевшою флексофарбою.

Також на Tau 510 RSCi Flexo демонструвалася автоматична система вимірювання товщини матеріалу, яка вміє визначати місце склеювання рулонів і давати команду на підняття блоку з друкувальними голівками, щоб виключити їхній контакт з матеріалом.

Друга цікава новинка, яку представили гостям виставки, — система економії чорнила. Це програма, яка оптимізує алгоритм растрування зображення, яка дає змогу заощадити до 30% чорнил без видимої зміни якості друку, зокрема кольоропередачі.

Нова функція економії чорнил включається в нові постачання, а користувачам вже встановлених машин доступний безплатний апгрейд в межах гарантійного терміну.

Крім флагмана відвідувачам Durst Expo 2022 Label були продемонстровані інші цифрові машини виробника:

  • бюджетна версія Tau 330 RSC E (CMYK+W, 52 м/хв.);
  • продуктивніша Tau 330 RSC (CMYK+W+OVG, 80 м/хв.).

Обидві моделі друкують на рулонних матеріалах завш. 330 мм і оснащуються струменевими голівками Fujifilm Dimatix Samba з об’ємом краплі 2, 4 і 6 пл. та роздільною здатністю — 1200х1200 dpi.