Компанія вважає, що в майбутньому ще важливішими стануть зв’язки та близькість до клієнта, цифрові технології та гнучкість, зростання автоматизації та продуктивності, підвищення екологічності та відповідальності. При цьому всі ланки ланцюжка створення вартості упаковки можуть бути об’єднані в мережу, що дасть виробникам паковання та власникам брендів контроль над виробничим процесом.

Ключовим фактором цієї концепції є нова, вдосконалена платформа BOBST Connect, що пропонує цифрові рішення для підготовки, виробництва, своєчасного реагування, обслуговування та оптимізації виробничого процесу. Нещодавно випущена версія пакета BOBST Connect включає низку функцій і можливостей, що дають змогу клієнтам оптимізувати будь-яку фазу виробництва паковання. Поєднуючи всі ланки процесу, BOBST Connect підвищує ефективність, рівень контролю та можливості доступу до даних, сприяючи підвищенню якості та ефективності вздовж усього ланцюжка створення доданої вартості.

Новий віддалений сервіс підтримки BOBST Helpline Essential для машин без мережевих можливостей дає змогу клієнтам отримати доступ до відеостримінгу та високопріоритетного підключення до фахівців технічної служби BOBST для швидкого пошуку неполадок та їхнього усунення.

За оцінками, приблизно 50% проблем можна вирішити за допомогою відеостримінгу. Для подальшого покращення логістики запчастин BOBST відкриває новий логістичний хаб для Європи, Близького Сходу та Африки (EMEA). Новий хаб, розташований у бельгійському Генку, увійде до мережі вже існуючих хабів у США та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Логістичний центр, що має 100 000 деталей, доступних для негайного відправлення, значно покращить рівень сервісу, запропонованого клієнтам у регіоні EMEA завдяки скороченню часу доставки та впровадженню цілодобового сервісу. Для виробництва складних картонних коробок BOBST запропонувала програму Accucheck Recipe Editor для фальцювально-склеювальних машин. Представлена ​​в 2020 р. система контролю якості Accucheck, що вбудовується в лінію, ретельно перевіряє заготівки коробок на наявність дефектів, забезпечуючи повну відповідність вимогам до якості. Нова програма Recipe Editor дає змогу користувачам створювати та змінювати набори команд для Accucheck віддалено, використовуючи платформу BOBST Connect, а також надсилати ці набори на кілька систем Accucheck на виробництві.

Використовуючи дані про дизайн паковання у форматі PDF, це рішення спрощує та помітно скорочує час налаштування. Це означає підвищення продуктивності, покращення якості та скорочення відходів внаслідок обмеження впливу людського фактора. Для роботи з гофрованим картоном компанія представила нову лінію Expertline, до складу якої входять висікальний прес Expertcut 1.7 I 2.1 та машина Expertflex. Ця великоформатна лінія поєднує операції плоского висікання та флексодруку, що підходить для випуску продукції для електронної торгівлі.

Це обладнання, доступне як у стандартній, так і в дзеркальній версії, забезпечує високу гнучкість виробництва. Завдяки унікальній точності приводки висікального преса та ідеальній приводці в процесі флексодруку, лінія забезпечує чудову якість коробок. Швидке налаштування у поєднанні з технологією TooLink забезпечує макс. працездатність та продуктивність до 20 млн. м² на рік. Низький показник ССВ (сукупної вартості володіння) робить лінію непоганим рішенням для будь-якого підприємства, що виробляє широкий спектр коробок для сфери електронної торгівлі та товарів повсякденного попиту.

Для виробництва складних картонних коробок BOBST пропонує Speedset — розширений пакет для скорочення часу налаштування для будь-яких плосковисікальних машин. Цей пакет помітно скорочує час переналагодження та збільшує обсяг виробництва. Speedset відрізняється покращеною ергономікою завдяки таким додатковму 15-дюймовому дисплею на подавальному пристрої, що прискорює налаштування оптичної системи приводки. Покращена автоматизація також є частиною пакета. Сюди належать підйом піддонів для налаштування кожного нового тиражу та механізована мікрометрична система для ідеального центрування висікального штампу та контр-пластини, що забезпечує чудовий збіг положень вирізки та фальцювання.

За цифрове підключення машини та швидкий обмін інформацією про наклад відповідає інструмент TooLink. До новинок цього року також відноситься Masterline DRO — нове рішення для ротаційного висікання, що забезпечує підвищення продуктивності та доданої вартості. Це майже повністю автоматизоване ергономічне рішення, призначене для виробників паковання з гофрованого картону.

Mastercut 1.65 PER здатний працювати зі складними картонними коробками, гофрованим та кашируваним картоном завт. від 0,5 мм та щільністю до 2 000 г/м² (тришаровим і п'ятишаровим).

Expertfold 165 e-commerce — нова фальцювально-склеювальна машина, розроблена спеціально відповідно до вимог цифрової торгівлі.

Фальцювально-склеювальна машина NOVAFOLD 50/80/110 гарантує надійність та продуктивність.

У співпраці з партнерами BOBST представила нове рішення для високобар’єрних матеріалів для гнучкого паковання, що забезпечує їхню придатність до повторної переробки. Йдеться про металізовані пакети з високобар’єрного мономатеріалу — переробленого поліпропілену (rPP) для флексографічного друку.

Це перший на ринку пакет з бар’єром для поверхневого друку, виготовлений з rPP з побутових відходів. Крім того, компанія працює над рішенням для компостованого в домашніх умовах паковання в партнерстві з Tipa — компанією, що спеціалізується на розробках в галузі екологічного паковання, а також над готовим до вторинної переробки високобар’єрним рішенням на основі паперу FibreCycle.