Інформація про колір, висоту текстури і, опціонально, рівень її блиску, пересилається в Productionserver. Макет готується для принтера шар за шаром: багаторазовим нанесенням безбарвного або білого чорнила створюється текстурний малюнок.

ColorGate наразі веде перемовини з виробниками принтерів, щоб зробити цю технологію придатною для застосування в конкретних пристроях. Останній реліз пакета включає підтримку технології прямого друку на плівці (DTF) для використання в принтерах для прямого друку по тканині (DTG) Ricoh, Brother та Epson.

Нова версія також дає змогу автоматизувати виробництво в галузях широкоформатного друку, декорування текстилю, кераміки та інших поверхонь під час створення паковання. Серед нових функцій – розширені можливості перегляду колірних каналів, покращені засоби лінеаризації та колірного профілювання.

Пакет працює на базі ядра Adobe PDF Print Engine 5.7, забезпечуючи сумісність з останніми версіями програм від Adobe, вкл. функції роботи з прозорістю, оверпринтом, спотовими кольорами та трепінгом. Версія Productionserver 22 підтримує роботу з багатьма сучасними системами друку (принтери Kornit Atlas Max і Aeoon Maikuro direct-to-garment (DTG), HP Latex 700 і 800 серій, Oki Pro 9000 серії, Oki Pro 1040/1050 та SwissQprint Karibu). Крім безпосереднього придбання пакета, ColorGate також пропонує систему передплати всіх версій Productionserver. У рамках передплати користувачі отримують повноцінну технічну підтримку та обслуговування за умови здійснення регулярних щомісячних платежів.