Відповіді на такі питання набувають дедалі більшого значення, бо світовий ринок товарів по догляду за помешканням швидко зростав у період пандемії COVID-19, і очікується, що в найближчі роки ці темпи залишаться на високому рівні. Підвищення попиту означає, що збільшуватимуться й обсяги виробництва впакованої продукції, а, значить, доведеться відповідально поводитися з більшою кількістю відходів паковання.

Стратегія ЄС передбачає зміну способів розробки, виробництва, використання та переробки пластикових виробів. Це життєво важливо для безпеки довкілля, а також для комерційного успіху, адже споживачі стають лояльнішими до брендів, які роблять значимі кроки на шляху забезпечення сталості. Так, 64% споживачів Франції, Італії, Польщі, Іспанії заявили, що лише за останній рік перейшли на товари для помешкання, які розфасовані в більш безпечне для довкілля паковання.   

Компанія Mondi допомагає індустрії засобів з догляду за помешканням створити замкнене коло з новим пакувальним рішенням EcoSolutions. Мета виробників має полягати в досягненні балансу ефективності використання ресурсів з мінімально можливим екологічним та соціальним впливом. Mondi просуває різні підходи, які можна використовувати при створенні паковання, щоб спинити зміни клімату.

Одним з важливих кроків Mondi є намагання скоротити використання матеріалів на користь більш сталих альтернатив, пов’язаних з виготовленням пакування та продукту. Приклад цього – співпраця Mondi з британською мережею супермаркетів Tesco. Компанії спільно розробили пакет із мономатеріалів для таблеток Tesco для посудомийних машин. Це нове паковання переробляється повністю.

Другий підхід полягає в заміні пластикового паковання альтернативою з паперу або біоматеріалів. Mondi пропонує серію перероблювального паперового паковання з бар’єрними властивостями, яка дає змогу скоротити кількість використаного пластику та забезпечити волого- та паронепроникність паковання.

Зокрема, для індустрії товарів для помешкання й особистої гігієни використання перероблених матеріалів, що були у вжитку, є ефективною альтернативою, яка знижує залежність від ресурсів на основі викопного палива. Велика кількість виробників сировини на основі викопних ресурсів сьогодні інвестують в додаткові підприємства з механічної переробки, які мають підвищити доступність матеріалів. А хімічна переробка може вирішити проблеми з пластиком, який важко перероблюється, забезпечивши потрібною сировиною виробництва харчового паковання.

Коли пластик є потрібним, він має бути створеним так, щоб його можна було використовувати повторно впродовж тривалого часу. В співпраці з компанією Henkel Mondi створила легкий змінний пакет для рідини для миття посуду. Вміст цього пакету можна переливати в помповий дозатор із 100% переробленого ПЕТ. Рішення дає змогу споживачам продукції Henkel скоротити використання пластику на 70%.