Церемонія нагородження переможців 2022 р. відбулася 13 березня на Форумі FTA у Форт-Уерті (шт. Техас, США).

Виробник флексографічних друкарських машин, ламінаторів, бобінорізок, висікальних пресів та систем монтажу форм – чеська SOMA – перемогла у категорії Heavy Converting Equipment, де оцінюються будь-які типи флексографічних друкарських машин та їхні компоненти. Журі високо оцінило інноваційний компонент нових друкарських машин SOMA Optima – SOMA Changeover Wizard, з яким усі бажаючі могли ознайомитися тут же, на виставці INFOFLEX 2022, яка проходила з 14 по 15 березня.

SOMA Changeover Wizard – інтерфейс для легкої зміни накладів, що дає змогу перемикатися між різними завданнями і направляє операторів на всіх етапах. За словами виробника, інтерфейс зрозумілий і корисний як фахівцеві з досвідом роботи, так і допоміжному персоналу, включаючи новачків.

Changeover Wizard здатний зменшити кількість завдань, визначити оптимальний порядок дій, автоматизувати більшість кроків. Завдяки підключенню до хмарних програм забезпечується контроль вірності даних, що вводяться при налаштуванні завдань. Загалом ПЗ мінімізує помилки оператора, можливі втрати і витрачений час.

На думку експертів, опція направлення оператора під час зміни накладів надзвичайно важлива та корисна. Судді визнали велику цінність технології саме через ситуацію з кадрами.

Ще одну нагороду отримала DuPont Cyrel Solutions за родину пластин Cyrel Lightning, оптимізованих для застосування світлодіодного експонування. Серед переваг нових пластин — поліпшене співвідношення показників часу обробки друкарської форми і продуктивності зі збереженням високої якості друку.

Раніше експонування для світлодіодних пристроїв доводилося налаштовувати для досягнення більш високої якості або для забезпечення більш короткого часу обробки. З пластинами Cyrel Lightning не слід йти на компроміс. Їх створювали з нуля, і ще на етапі проєктування врахували характеристики експонування УФ-світлодіодами.

«У пластинах Cyrel Lightning використовуються хімічні склади з індивідуалізованими профілями УФ-випромінювання для досягнення гнучкості між поверхневою та повною полімеризацією. Це забезпечує збалансоване отвердження, яке може бути адаптоване до унікальної динаміки послідовного запису зображення світлодіодами. Водночас вони забезпечують достатній рівень повного затвердіння завдяки точно налаштованому профілю поглинання УФ-випромінювання», — пояснив глобальний технологічний лідер DuPont Суніті Муджіл.

Першою у родині фотополімерних пластин Cyrel Lightning була представлена ​​Cyrel LSH, для обробки розчинниками. Сольвентна Cyrel LSH пропонується завт. 1,14 та 1,7 мм. Пластина постачається із сертифікованими параметрами експонування у новому ПЗ Esko XPS Crystal. Це тверда пластина з гладкою поверхнею придатна для мікрорастрування і оптимізована для широкого спектру матеріалів, що використовуються для випуску гнучкого паковання та етикеток. Час виготовлення форми на пластині Cyrel LSH може бути на 42% менше, ніж пластина DPR.