Джон Вігна, директор з продажу Mark Andy, представив доповідь на тему «Нові технології для великих, середніх і малих накладах у гібридних конверсійних системах», де підкреслив, що комбінування цифрового друку з флексографічними аналоговими операціями (друк, висікання, ламінування та лакування), оптимізує робочий час та скорочує виробничі витрати.

Він зазначив, що 35% всіх замовлень на етикетки мають наклади нижче 25 тис. і 65% нижче 50 тис. штук, при цьому час, що витрачається на зміну робіт виключно флексографічного друку, істотно впливає на рентабельність. Додавання технології цифрового друку дає змогу виробникам етикеток та паковання зберігати якість та користуватися перевагами внесення змінних даних при одночасному прискоренні виробництва та скороченні термінів випуску.

«Замовники потребують друку етикеток короткими накладами, прискорення випуску та спеціальних видів обробки, — пояснює Вігна. — Питання у тому, як інтегрувати всі їхні потреби у процес «все-в-одному». Гібридна технологія і дає відповідь, бо включає всі переваги цифрового друку та можливості традиційної флексографічної».