«Дослідження не виявило жодного негативного впливу багаторазової переробки на механічні властивості волокнистих пакувальних матеріалів та здатність волокон до набухання», — йдеться у звіті.

Генеральний директор Європейської асоціації виробників картону Pro Carton Вінфрід Мюлінг наголосив: «Отримані результати підводять межу під поширеним міфом про те, що паковання на основі волокон може бути перероблене лише чотири-сім разів, перш ніж втратить цілісність. Волокна паперу та картону набагато довговічніші, ніж вважалося раніше.

Старший науковий співробітник TU Graz Рене Екхарт, який керував дослідженням, вважає, що обмеження на кількість циклів переробки паперу та картону диктується процесом підготовки складських запасів та досягнутою квотою збору та переробки. За даними TU Graz, поточний рівень переробки паперового та картонного пакування в Європі становить ~ 84,2%. Європейська паперова промисловість поставила собі за мету досягти 90% рівня переробки до 2030 р.

Пакувальний картон також піддається біологічному розкладу Цей процес широко відомий як «органічна переробка». «Щоб підтримувати циркулярну бізнес-модель, нам завжди знадобиться надійне поєднання первинних та відновлених волокнистих матеріалів. Для нашої галузі дуже важливо збирати, сортувати та переробляти всі волокнисті матеріали, представлені на ринку. Первинне та відновлене волокна однаково важливі для економіки замкненого циклу, яку прагнуть підтримати багато брендів та роздрібних мереж. При цьому ми розуміємо, що деякі види паковання потребують використання лише первинного волокна», — додав Мюлінг.