Вона допоможе створити колажі та відео для розміщення в мережі. Контент можна перетворити на GIF, відео або PDF. Серед стандартних шаблонів: «Листівка», «Публікація у Facebook», «Історія в Instagram», «Мініатюра для YouTube» та ін. Розробник заявляє: щоб користуватися програмою, не треба вміти працювати у Photoshop, достатньо знати, як видаляти фон або вносити у зображення прості зміни.

Окрім цього, користувачі можуть брати проєкти з Photoshop та Illustrator та використовувати їх у Creative Cloud Express. ПЗ, що замінило Adobe Spark, надає безкоштовно доступ до 1 млн. ліцензійних зображень Adobe Stock. У платній версії пропонується 175 млн стокових зображень та 20 тис. готових шрифтів Adobe, доступ до Photoshop Express та Premiere Rush, конвертацію з/у формат PDF різних типів файлів, хмарне сховище на 100 Гбайт та ін.

За словами директора Adobe Скотта Бєльскі, Creative Cloud Express розроблено так, щоб користувачам не доводилося витрачати багато часу на вивчення Photoshop, і вони могли швидко і без зайвих зусиль отримувати добрий результат. Запуск Creative Cloud Express – наступний крок до створення доступних версій найпотужніших інструментів Adobe. Програма вже доступна для використання через браузер або у вигляді мобільного додатку для платформ iOS та Android.