Також користувачі можуть створювати власні тестові набори для певних завдань, вкл. флексографічний друк, перепрофілювання та багатофарбовий друк із розширеним колірним охопленням. Новий режим InkSplitting забезпечує більш рівні та плавні переходи градацій. Інструмент Chart export пропонує нові параметри налаштування для тестових шкал і таблиць, а також налаштування для i1iSis 2 і i1iSis 2 XL.

Функція «Додати маркери автопозиціонування» дає змогу доповнити тестові картки потрібними маркерами для автоматичних вимірювань. У новому розділі «Розміри полів» можна задавати поля тестових діаграм. Користувачі також отримають зиск від покращеної оцінки пруфів.

Метод оцінки валідаційного друку ISO 12647-8 засновано на останніх допусках 2021 р., і додано два нові методи оцінки за стандартом PSD. Розширено підтримку файлів CxF, а межі TAC тепер встановлюються більш гнучко.

Також ColorAnt 8 тепер підтримує спектрофотометри серії X-Rite i1iSis 2. Як зазначає виробник, користувачі можуть вимірювати тестові діаграми в Measure Tool і одночасно працювати в Color Ant 8, щоб зробити процес більш ефективним.