Технологія DIGITAL METAL поєднує всі переваги традиційного оздоблення з гнучкістю цифрових рішень. Це цікава альтернатива системам, представленим на ринку, оскільки підходить для різних вимог до обробки — від вибіркової металізації окремих деталей у накладі до повністю індивідуалізованого оздоблення кожного відбитка.

Процес перенесення у DM Smartliner відбувається перед друком: спочатку виконується цифровий друк графіки, що підлягає металізації, потім за допомогою DM Smartliner переноситься фольга та видаляється ПЕТ-підкладка. Можливий чотирифарбовий наддрук за допомогою цифрової системи з точним приведенням. Апарат здатний обробляти до 3100 аркушів SRA3 за год. (залежно від типу друку та матеріалу).

Tipografia Valdostana сьогодні є спільним підприємством із видавничою компанією Musumeci Editore, що спеціалізується на виданнях історичної, туристичної та краєзнавчої тематики. Стратегічне становище в самому серці Альп дало змогу видавцеві вийти на міжнародний рівень: багато томів публікуються французькою мовою. СП видає екологічний журнал Oasis, художні альбоми та комерційну продукцію на замовлення.

Для виробництва великих накладів у друкарні використовується шестифарбова офсетна друкарська машина Heidelberg Speedmaster XL105 із системою Foilstar, яка виконує холодне тиснення фольгою у лінію. У порівнянні з технологією гарячого тиснення, система Foilstar має чудову перевагу: оскільки тиснення фольгою відбувається в лінію, по ній можна друкувати, отримуючи нескінченний діапазон металізованих відтінків з абсолютною точністю суміщення. Цифровий друк виконується на Heidelberg Versafire EV. З постпресу у друкарні використовуються різак Polar 115 із системою Transomat; ламінатор Paperplast Dry 50; фальцовки Heidelberg Stahl 52 та 78; ниткозшивна машина Meccanotecnica Aster 180; палітурний пристрій Heidelberg Eurobinder 1300; ВШРА Heidelberg Stitchmaster на 6 станцій з тримером, завантажувачем обкладинок та укладачем; Petratto Cordoba для бігування, перфорації та склеювання.

DM Smartliner від Kurz, якнайкраще доповнить наявне обладнання.