За словами розробника, вони нададуть дизайнерам у всьому світі цілісний інструмент, щоб створювати цифрові колажі, палітри та забезпечувати спільну роботу в командах у реальному часі. Функція створення колажів допоможе завантажувати цифрові фотографії та автоматично зіставляти їх із найближчим кольоровим еквівалентом Pantone. «Створення палітри» дає змогу безпечно створювати та зберігати палітри та бачити, як вони сприйматимуться людьми з порушеннями сприйняття кольору, а також виглядатимуть на світлому та темному тлі.

Інструменти для спільної роботи дозволяють дизайнерам обмінюватися інформацією про палітри з людьми, які беруть участь у процесі проєктування, та працювати разом з командами, клієнтами, друкарнями та брендами для досягнення загального бачення та остаточного консенсусу за кольором.

Платформа Pantone Connect, вперше представлена ​​у квітні 2020 р., а потім у червні 2020 р. доповнена карткою відповідності кольорів Pantone, еволюціонувала для адаптації до нового творчого та робочого середовища, яке об’єднало фізичний та цифровий простір. Pantone тісно співпрацював із дизайнерами з різних галузей, щоб зрозуміти нюанси нового робочого процесу створення цифрових зображень та оновити продукт для найкращої відповідності їхнім потребам.

Модернізована платформа стала універсальним цифровим інструментом, за допомогою якого дизайнери можуть легко інтегрувати кольори зображення впродовж усього процесу проєктування. Платформа доступна в Adobe Extension Marketplace для використання в програмах із родини Adobe Creative Cloud, у магазинах мобільних додатків App Store та Google Play, а також як веб-додаток.

Pantone має намір розвивати стратегію компанії з диверсифікації продуктів та пропозицій: відповідно до потреб споживачів поєднати цифрові технології з реальними фізичними об’єктами. Цьому сприятиме призначення ветерана цифрового дизайну Еллі Ченг новим генеральним директором Pantone. Ченг має більш ніж 20-річний досвід роботи в галузі стратегії, операцій та фінансів у технологічних та цифрових медіа-компаніях. У Pantone вона перейшла із Shutterstock, де відповідала за канал електронної комерції.